Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:22 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral Tv Turneu de Kick Boxing la Năvodari

ro

08 Sep, 2014 11:01 1461 Marime text
Sala Sporturilor din Năvodari a fost gazdă primitoare pentru cea de-a doua ediţie a Turneului de Kick Boxing Năvodari, competiţie rezervată copiilor şi juniorilor şi organizată de clubul local de Kempo, CS Năvodari. Alături de tinerii participanţi s-au aflat şi câteva nume consacrate ale galelor naţionale şi internaţionale de super combat.
 
Secţia de Kempo a Clubului Sportiv Năvodari a organizat, duminică, cea de-a doua ediţie a Turneului de kick boxing Năvodari, competiţie la care au luat parte copii şi juniori de la cluburile constănţene Keru Kento (antrenor: sensei Lucian Stoicoci), Wind Extreme (antrenor: sensei Valentin Ariton) şi CS Năvodari, antrenori sensei Nicolae Ababei, Cristian Tunschi şi Marcel Jipeanu.
 
“Participanții au vârste cuprinse între 5 ani și 26 de ani. Este un turneu piramidal. Cei care câștigă merg mai departe pe categorie de vârstă și greutate”, ne-a declarat sensei Nicolae Ababei – antrenor CS Năvodari.
 
Până la ajung să cunoască afirmarea în cadrul marilor gale de super kombat, pe micuţii practicanţi îi aşteaptă numeroase ore de antrenamente, sacrificii, iar premiile constau în diplome şi medalii. Iar asta n-o spunem noi, ci sportivii consacraţi, care au parcurs deja acest drum şi care au fost invitaţii speciali ai concursului de la Năvodari.
 
“Totul începe cu foarte multă muncă, multe scarificii. Ei nu mai au copilărie normală. Ceilalți copii au o copilărie normală, stau afară, se joacă. Ei trebuie să se antreneze. Sunt accidentările, dar dacă vor să realizeze ceva în acest sport, trebuie să înceapă de mici”, ne-a spus Daniel Asaftei – câştigător Gală Super Kombat.
„Trebuie să fie cât mai serioși, să se pregătească cât mai mult,. să nu lipsească de la antrenamente, dar să meargă și la școală”, a precizat Cătălin Căşaru – luptător MMA.
“Tinerele talente sunt motivate prin cupe, medalii, până devin luptători și ajung în liga celor mari”, ne-a spus sensei Nicolae Ababei – antrenor CS Năvodari.
 
La rândul lor, tinerii sportivi, indiferent de stadiul la care au ajuns, sunt conştienţi că doar orele petrecute în sala de antrenament le poate oferi şansa de a ajunge să lupte, peste ani, în cele mai importante gale internaţionale.
 
„M-am antrenat mult. am făcut flotări, abdomene, alergări – 10 minute. Am încredere în mine”, ne-a transmis unul dintre micii practicanți de kick-boxing.
„Trebuie să coordonezi absolut totul. Nu este un sport în echipă, este un sport individual. Trebuie să lucrezi mult ca să obții rezultate”, ne-a spus Mărcuţă Cosmin – practicant kick-boxing.
 
Organizatorii competiţiei de la Năvodari sunt mulţumiţi de modul în care s-au prezentat sportivii, turneul reprezentând o bună propagandă pentru acest sport. Ei speră ca, pe viitor, cât mai mulţi copii să treacă pragul sălilor de antrenament, pentru a practica o disciplină care disciplinează, căleşte caracterul şi oferă şansa unei cariere sportive de succes.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii