Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:13 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral TV Triplu protest la Constanța!

ro

23 Sep, 2013 13:09 2447 Marime text
Activiștii de mediu și constănțenii de rând care au vrut să transmită un mesaj au ieșit, din nou în stradă! La Constanța a avut loc un protest triplu. Pe lângă părerile vehemente împotriva legii distrugerii Roșiei Montane și a exploatării gazelor de șist, o nouă cauză a stârnit valuri de opinie publică: pericolul pe care nava Flaminia îl aduce Constanței! Platoul din fața Casei de Cultură a Sindicatelor s-a transformat în arena publică a cetățenilor nemulțumiți.

“Ne pasă de viața noastră, ne pasă de sănătate, ne pasă de problemele din comunitate. Este un motiv de a ieși în stradă și de a vedea că depășim acea boală a comodității și luăm atitudine pentru ceea ce înseamnă viața noastră, sănătatea noastră și a generațiilor ce urmează.”, a declarat Andrei Șeitan, voluntar.

Protestatarii constănțeni vor ca Guvernul să respingă legea distrugerii Roșiei Montane, înterzicerea prin lege a explorării și exploatării gazelor de șist prin fracturare hidraulică, interzicerea mineritului cu cianuri în România. Activiștii de mediu au abordat și problema pericolului adus de nava Flaminia în Portul Constanța. Ei spun că deșeurile toxice acceptate de autoritățile române ar putea provoca un adevărat dezastru de mediu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii