Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:51 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral TV Taxele și impozitele din Tulcea nu vor fi mărite

ro

30 Nov, 2013 14:44 1831 Marime text
Una rece, alta caldă. Primăria județului Tulcea nu va majora taxele și impozitele locale din 2014. Chiar dacă prețul gigacaloriei s-a scumpit, primarul Constantin Hogea îi liniștește pe locuitorii orașului și le promite că nu vor fi nevoiți să scoată mai mulți bani din buzunare pentru a-și achita dările. Anul trecut primarul județului Tulcea, Constantin Hogea a vrut să mărească prețul taxelor și impozitelor.
 
“Eu anul trecut aveam de gând, având în vedere că în ultimii cinci ani, la Tulcea nu s-au mărit niciun fel de taxe și impozite locale, anul trecut aveam de gând să le măresc cu 10%, în condiții în care Guvernul ar fi respectat legea autonomiei locale și ar fi invocat și ar fi respectat codul fiscal”, a declarat Constantin Hogea, primar Tulcea.
 
Însă acum edilul le dă o veste bună tulcenilor. Din anul 2014, taxele și impozitele nu vor fi majorate. Acest lucru nu se va întâmpla decât dacă Guvernul va emite o ordonanță imperativă în acest sens.
 
„În ultimele zile ale lunii decembrie, Guvernul emite o ordonanță de urgență în care spune […] Nu dragii mei, imperativ va trebui să le măriți cu 16,9 și față de 10% am fost obligat anul trecut să le măresc cu 16,9%, cum a făcut toată țara. Însă anul acesta, în condițiile în care din nou se invoca autonomia locală, eu n-am de gând să măresc nici un fel de taxă și impozit local la Tulcea”, a declarat Constantin Hogea, primar Tulcea.
 
Problema care o are acum Primăria este însă taxa de habitat, care se pare că este peste media texelor similare din țară. Edilul își dorește să o poată reduce cu cel puțin cinci procente. Taxa de habitat a fost anul acesta de 92 de lei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii