Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:44 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral TV Simpozion turco-tătar la Constanţa

ro

22 Feb, 2014 16:56 2956 Marime text
Uniunea Democrată Turcă din România a organizat astăzi, simpozionul ,,Femeia de etnie turcă în islam“. Printre invitaţi s-au numărat consulul general al Turciei la Constanţa, dar şi deputatul Ibram Iusein, reprezentanul minorităţii turce în Parlamentul României.
 
Simpozionul ,,Femeia de etnie tucă în islam” a ajuns deja la a treia ediţie. Consulul Turciei la Constanţa, Ali Bozkalişkan a fost şi el prezent la eveniment alături de deputatul Ervin Ibraim, dar şi de muftiul Iusuf Murat.
 
“Este un eveniment organizat de Uniunea Turcă, de comisia de religie. Mă bucur că este organizat un astfel de eveniment care are şi o semnificaţie religioasă şi anume ,,femeia turcă în Islam”. Aşa cum bine ştiţi ne confruntăm în ultima perioadă cu o mică problema în ceea ce priveşte predarea religiei islamice în şcoli, iar eu cred că femeile au un rol important în educarea copiilor atât acasă cât şi în şcoli”, a declarat muftiul Iusuf Murat.
 
În cadrul simpozionului au avut loc dezbateri despre rolul femeii în viaţa socială şi culturală a comunităţii turce din Dobrogea.
 
“Pentru noi este foarte important acest eveniment pentru că femeia joacă un rol important în religia islamică. Avem frecvent întâlniri specifice religiei. Sperăm ca şi de acum să decurgă la fel de bine, să avem cât mai multe informaţii din teritoriu”, a declarat deputatul Ibram Iusein.
 
La simpozion a fost prezentată viaţa uneia dintre cele mai strălucitoare figuri feminine din literatura turcă, Samiha Ayverdi. Pentru comunitatea turco-tătară evenimentul este important pentru că reprezintă o modalitate de afirmare a identităţii culturale.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • etnic turc 22 Feb, 2014 18:11 Mai multa atentie domnilor ziaristi. Simpozionul nu a fost organizat de comunitatea turco-tatara, ci de Comisia de Religie din cadrul Uniunii Democrate Turce din Romania. Nu mai faceti confuzie intre Uniunea Turca si Uniunea Tatara.