Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:17 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral TV Se ceartă pe Portul Tulcea

ro

29 Nov, 2013 19:38 3993 Marime text
Bătălia pentru preluarea Portului Tulcea nu a luat sfârşit. Nici primarul Constantin Hogea, dar nici președintele Consiliului Județean, Horia Teodorescu, nu vor să renunțe la port. Edilul orașului este dezamăgit și indignat de decizia Guvernaților în ceea ce privește descentralizarea porturilor dunărene. Printre domeniile care nu intră în prociectul descentralizării se numără și porturile dunărene. Autoritățile de la Tulcea nu sunt deloc de acord cu această decizie.

“Eu nu cred că a fost o hotărâre înțeleaptă.  Cred că este, din punctul meu de vedere, imperios necesară ca aceste porturi să revină autorităților locale. Mă voi bate pentru acest lucru, și aici mă refer la porturile dunărene.  Eu cred că în prima parte a anului viitor, aceste porturi vor intra într-o discuție, într-o renegociere”, a declarat Horia Teodorescu, președinte CJ Tulcea.
Primarul Constantin Hogea este extrem de dezamăgit de decizia gurvenanților. Acesta spera ca odată cu intrarea portului în subordinea administrației locale, să poate reamenaja faleza municipalității care se află într-o stare avansată de degradare.

“Sunt extrem de dezamăgit, pentru că înțeleg că regionalizarea nu se poate face pentru că nu este prevăzută în Constituție. Se încearcă cu tot ceea ce înseamnă cu această ”chestiune” de descentralizare. Numai că în ceea ce privește municipiul Tulcea, eu eram extrem de interesat de faleză. Este vorba doar de o parte din ea, nu toată. În jur de 30% - 40% este patrimoniul statului dat în subordinea APDM Galați”, a declarat Constantin Hogea, primar Tulcea.
Edilul se chinuie de 15 ani să treacă în administraţia Consiliului Local patrimoniul APDM-ului, astfel încât să poată reabilita această faleză, despre care spune că este ”cea mai lungă și cea mai frumoasă faleză din toate porturile dunărene ale României”.
“Ca de fiecare dată APDM-ul invocă diferite motive, că nu se poate, că e greu, că nu există logistică, că nu aveți pricepere. Nici nu știți ce greu este să întrețineți cheul, habar n-aveți ce înseamnă să faceți dragări, să scoți nămol de pe fundul Dunării”, a declarat Constantin Hogea, primar Tulcea.

Așa a sunat răspunsul celor de la APDM atunci când edilul Constantin Hogea a cerut ca portul să intre în subordinea primăriei.
“Sunt niște sinecuri care se învârt undeva între vreo 400 și 600 de euro pe lună membru în consiliul de administrație. Și evident cine dă găina cu ouă de aur din mână acum, ei percepând taxele de la Tulcea și taxe consistente și zice ”Stai mă! Ce noi suntem tâmpiți? Păi noi ăștia de la Galați…Ce să mai mănânce și gura noastră, dând faleza și cheul la Tulcea. Păi noi încasăm niște bani acolo, avem niște consilii de administrație, avem niște oameni care au niște sinecure”, a declarat Constantin Hogea, primar Tulcea.
Discuțiile cu privire la administrarea portului vor fi reluate la începutul anului viitor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • savedanube 15 Dec, 2013 11:57 si ca de ex ce lucrari de intretinere a facut APDM in Tulcea in ultimii 20 de ani si cand a fost ultima dragare!? Si dragarea oricum o face AFDJ, nu APDM. Nici macar o tevi pentru aprovizionarea navelor cu apa potabila direct din dana nu au tras ... abia de cateva luni au o nava pentru preluarea reziduurilor de la nave. Halal!