Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:30 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral TV Se bat pentru proiectul ”Polderul Zaghen”

ro

06 Dec, 2013 12:33 3213 Marime text
Municipiul Tulcea a fost premiat de două ori la nivel național pentru proiectul de ecologizare a Polderului Zaghen. Însă acum Primăria Tulcea trebuie să se judece în instanță cu unul dintre ofertanți, motiv pentru care lucrările au fost amânate. La numai un an după ce Primăria Municipiului Tulcea a demarat procedura pentru atribuirea contractului de ecologizare a Polderului Zaghen, instanța va decide cine va primi contractul extimat la 48 de milioane de lei. Reprezentanții primăriei s-au văzut nevoiți să apeleze la instanță, pentru a stabili cine și la ce preț va executa lucrarea ce ar putea transforma Tulcea într-un oraș turistic. În luna septembrie a fost organizată licitația, dar una din firme a depus o nouă contestație.

„Admite în parte contestaţia formulată de S.C. METALTRADE INTERNATIONAL S.R.L., în contradictoriu cu PRIMĂRIA MUNICIPIULUI TULCEA, respectiv critica privind oferta câştigătoare. Anulează raportul procedurii şi adresele de comunicare a rezultatului procedurii, ca acte subsecvente ale raportului procedurii. Obligă autoritatea contractantă, ca în termen de 10 zile de la primirea deciziei Consiliului, să reanalizeze şi să reevalueze ofertele depuse, cu respectarea celor precizate în motivare şi a dispoziţiilor legale. Respinge ca nefondate criticile privind respingerea ofertei contestatorului. Dispune continuarea procedurii de atribuire, cu respectarea celor decise anterior. Prezenta decizie este obligatorie pentru părţi, în conformitate cu dispoziţiile art. 280, cu modificările şi completările ulterioare. Împotriva prezentei decizii se poate formula plângere, în termen de 10 zile de la comunicare.”, este conţinutul deciziei, comunicată zilele trecute Primăriei Municipiului Tulcea şi părţilor interesate.

O nouă licitaţie ar putea duce la amânarea lucrărilor şi atragerea de corecţii financiare pentru nerespectarea termenului de execuţie a lucrărilor.
“Suntem în eterna și fascinanta Românie în care există toate contestațiile posibile de pe lumea asta. Toată lumea a contestat, toți cei care au participat au contestat, iar unii sunt contestarii de serviciu și folosesc chestia asta ca un gen de ”troc” și spun că dacă vrei să retrag contestația dă-mi nu știu ce sumă și o retrag. Că asta e eterna și fascinanta Românie”, a declarat Constantin Hogea, primarul orașului Tulcea.
Primăria încearcă acum să tranșeze lucrurile, drept pentru care îşi va susţine punctul de vedere în fața Curții de Apel Constanța.

“Poate reușim să tranșăm lucrurile și să ne apucăm de această investiție, pentru care de altfel, primăria a fost nominalizată și premiată național, cu două premii prestigioase, până acum, dar noi încă nu suntem în stare să începem lucrarea că asta e, suntem în țara tuturor posibilităților”, a mai spus Constantin Hogea, primarul orașului Tulcea.
Proiectul de ecologizare a Polderului Zaghen a primit, în anul 2011, premiul ”Primăria Verde” la Gala Premiilor Infomediu Europa, iar în octombrie 2013 a primit „Premiul de excelență pentru cele mai valoroase proiecte de accesare a fondurilor europene”.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii