Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:04 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral TV Şcoala fără... carte

ro

16 Sep, 2014 19:03 1931 Marime text
 
Nu mai au nevoie de niciun manual, iar profesorul poate preda materia de la mii de kilometri distanţa. Ministrul Educaţiei a inaugurat astăzi la Constanţa prima clasă inteligentă. Evenimentul nu a fost însă lipsit de emoţii: internetul a căzut iar tabletele elevilor superdotaţi au pierdut prima confruntare cu arhaicele cărţi.
 
Clasa inteligentă este ultima modă în sistemele de învăţământ din statele dezvoltate. Manualele şi culegerile au dispărut cu totul din viaţa elevilor însă tehnologia nu mai este atât de valoroasa atunci când pierzi conexiunea la internet. Învăţământul românesc are însă probleme mult mai grave decât lipsa semnalui.  A recunoscut-o pe litoral chiar ministrul educaţiei. În timp ce elevii de la oraşe dispun de tehnologie computerizată, la sate şcolile nu au apă curentă iar copiii sunt nevoiţi să-şi cumpere singuri manuale.

„Mai sunt și șantiere care nu vor fi finalizate, pentru că sunt localități unde au fost începute șantiere, dar numărul de copii a scăzut. Avem județe cu 100% avize sanitare sau cu 90%. Acum cinci ani nu vorbeam despre așa ceva”, a declarat Remus Pricopie, ministrul Educaţiei despre problema manualelor şi şcoli.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii