Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:16 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral TV Școala face diferența

ro

11 Dec, 2013 13:20 2171 Marime text
Reprezentanții asociațiilor de părinți din instituțiile de învățământ preuniversitar, din județul Constanța, s-au reunit seara trecută la Colegiul Mircea cel Bătrân. În cadrul întâlnirii părinții și-au votat liderii și au purtat dialoguri despre dezvoltarea educației. Federația Națională a Asociațiilor de Părinți-Învățământ Preuniversitar este o organizație cu personaliate juridică și constituie o platformă-suport pentru Asociațiile, Consiliile, Comitetele de părinți și pentru copiii înscriși la instituții de învățământ preuniversitar. Aceasta are ca scop dezvoltarea sistemului de educație și susținerea elevilor în acest demers.
 
„În general, eforturile noastre sunt îndreptate către părinți și către elevi, tocmai ca ei să poată să cunoască și mai bine ceea ce facem noi. Din păcate însă, este o situație socială nu foarte favorabilă unor bune relații între membrii ei”, a declarat Narcis Gaidargiu, vicepreședintele Asociației de Părinți.
 
Pentru că familia își pune amprenta în educația copiilor, în cadrul întâlnirii de la Colegiul Național Mircea cel Bătrân, a fost prezentat proiectul “Partener pentru copilul meu„ desfășurat sub deviza Ne naștem egali, școala face diferența. Acest proiect are ca scop inițierea unui program de prevenire a abandonului școlar.
 
„Ne adresăm școlilor gimnaziale, și în special acelor copii care au predispoziția sau s-au identificat acele mici puncte care ar putea duce la abandonul școlar. Ne dorim să evităm acest lucru și să găsim soluțiile înainte ca acest abandon să se întâmple”, a declarat Adrian Topor, vicepreședintele FNAP.
 
„Proiectul de referă la 40 de copii și 40 de părinți în condiții de risc de abandon școlar, Acest proiect s-a derulat pe parcursul a doi ani [...] pe 29 noiembrie a luat sfârșit acest proiect și acum suntem la o ședință împreună cu părinții și toți beneficiarii proiectului”, a declarat Ligia Mangri, directorul Școlii “Grigore Moisil” din Năvodari.
 
În județul Constanța, Federația Asociațiilor de Părinți reunește 65 de organizații de părinți cu inițiativă și își propune creșterea numărului de copii educați în instituții de învățământ.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii