Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:17 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral TV Scandal de început de an

ro

15 Sep, 2014 23:21 2745 Marime text
 
Scandal de proporții la început de an în localitatea constănțeană Mihail Kogălniceanu. Actualul director al unității de învățămînt le-a deschis elevilor porțile unui adevărat focar de infecție. Săli de clasă pline de igrasie, bănci, scaune, uși vandalizate și grupuri sanitare fără apă. Edilul orașului și exprimat revolta chiar în timpul ceremoniei de dechidere, în față a sute de părinți și copii.Tonul vesel al ceremoniei de deschidere a fost înlocuit de vocea fermă a edilului localității Mihail Kogălniceanu, Ancuța Belu, care și-a exprimat nemulțumirea în numele părinților dar și a elevilor Liceului Teoretic Mihail Kogălniceanu.
 
„Sunt dezamăgită de proasta organizare a acestui început de an școlar. Avem o conducere a școlii numită politic de către Inspectoratul școlar județean, care nu știe ce se întâmplă în realitate. Îl invit pe Inspectorul General Școlar al Județului Constanța să vină la Mihail Kogălniceanu ca să constate cum s-a ocupat noua conducere a liceului de deschiderea anului școlar. Dacă dânsul acceptă să numească din birou un director de școală sau de liceu, eu consider că acest lucru nu este normal”, ne-a declarat Ancuța Belu, primarul comunei Mihail Kogălniceanu.Liceul are holuri cu pereți scorojiți și plini de igrasie, toalete fără apă și săli de clase care arată deplorabil, scaune lipsă și uși distruse. Directorul liceului este conștient de problemele pe care le are de rezolvat, însă se pierde în explicații.

„Această școală trebuie refăcută de la temelie. Ea trebuie refăcută de Consiliul Local, nu de mine. Există chiar și un referat al fostului director, privind reabilitarea termică a clădirii”, a afirmat Bold Revnic, director Liceul Teoretic Mihail Kogălniceanu, care a uitat să precizeze că el este și șeful centrului contabil al unităților de învățământ din localitate. La fel de evaziv în a oferi un răspuns de care depinde soarta a sute de elevi constănțeni este și directorul adjunct.

„Din fondurile proprii, atât cât ne va permite bugetul, putem realiza unele mici reparații”, susține Vasilica Paraschiv, director adjunct al Liceului Mihail Kogălniceanu, deși inițial afirmase că nu are fonduri pentru a începe executarea acestor lucrări.Edilului localității Mihail Kogălniceanu, Ancuța Belu spune că va lua măsuri pentru ca în acest an şcolar, copiii să nu fie nevoiţi să înveţe într-un astfel de loc insalubru.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • ioana 16 Sep, 2014 08:23 Trist, dar adevarat!Nu avem laboratoare, nu avem voie sa facem orele de informatica in cabinet caci nu merg calculatoarele,nu avem sala de sport corespunzatoare, dar domnul director desi are bani, nu vrea sa repare, fiind preocupat mai mult de politica si de razbunare.