Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:02 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral TV Săptămâna prevenirii criminalității

ro

30 Sep, 2013 15:29 1981 Marime text
Adolescenții cad mai greu pradă celor care comit infracțiuni și se lasă mai greu prinși în anturajele obscure care conduc la delincvența juvenilă. La această concluzie au ajuns autorităţile după cele şapte ediţii ale Săptămânii prevenirii criminalității. Luni, activităţile au debutat din nou, pentru că de-a lungul timpului au dat rezultate excepționale în rândul elevilor, spun poliţiştii.

Proiectul Săptămâna prevenirii criminalității se află la a opta ediție și este pus în practică, la nivel național, de Inspectoratele Județene de Poliție și cele Școlare, în parteneriat cu alte instituții implicate în educarea elevilor.
“Pe 1 octombrie avem prevenirea infracțiunilor comise cu violență, pe 2 octombrie avem prevenirea delincvenței juvenile, urmată de cea a victimizării minorilor și vom încheia cu siguranța rutieră”, a declarat cms. Gabriela Radu, șef Compartiment Prevenire IPJ Constanța.
În ultimii ani, această campanie a reușit să genereze în rândul elevilor o reacție pozitivă în ceea ce privește receptarea mesajelor destinate reducerii riscului de victimizare, dar și de implicare în fenomenul comiterii de infracțiuni.

„Nu este suficient ca din punct de vedere legislativ să iei o anumită măsură. Autorul unei infracțiuni ajunge în pușcărie, dar ce se întâmplă mai departe? Contribuabilul plătește pentru deținut cheltuieli cât acesta stă în închisoare. Iar partea vătămată are satisfacția morală că infractorul a ajuns în închisoare, însă prejudiciul se recuperează, de cele mai multe ori, în mică măsură. Iar în urmă rămân foarte multe traume, mai ales când vorbim de infracțiuni comise prin violență: tâlhării, violuri, omoruri. Iar pagubele sunt irecuperabile.”, a declarat cms șef Adrian Rapotan, adjunct IPJ Constanța.
„Invităm toate asociațiile de părinți din școlile de la nivelul județului, alături de polițiști, la conferințe în care să le transmitem direct părinților cât de importantă este implicarea lor în ceea ce faceți dvs.”, a declarat Răducu Popescu, inspector școlar general, ISJ Constanța.
Efectul acțiunilor de prevenire derulate de polițiștii constănțeni este evident. Spre exemplu, numărul tâlhăriilor comise pe raza județului a scăzut cu 40 de procente în primele opt luni ale acestui an, față de 2012.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii