Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:47 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral TV Sănătatea ialomițeană, din nou în vizorul procurorilor

ro

04 Sep, 2014 14:26 1201 Marime text
Parchetul Slobozia a deschis dosarul „Spitalul”. Mai multe sesizări privind existența unor activități infracționale desfășurate în cadrul Spitalul Județean de Urgență au ajuns pe birourile procurorilor. Plângerile au venit din partea Camerei de Conturi Ialomița și ale Inspectoratului Teritorial de Muncă Ialomița.

Sănătatea ialomițeană a intrat oficial în atenția organelor de urmărire penală din Slobozia, o dată cu arestarea preventivă a doctoriței Cristiana Stoian de la Centrul de Transfuzii Sanguine Ialomița. Aceasta a fost acuzată că vindea ca la piață sângele pe care-l recolta de la donatori.

La doar două luni, Spitalul Județean intră din nou în vizorul organelor judiciare. Pe birourile procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia au ajuns mai multe plângeri venite din partea Camerei de Conturi Ialomița și Inspectoratul Teritorial de Muncă Ialomița.
În acest caz, a fost deschisă o anchetă, iar actele de sesizare se află în fază de verificare, în ambele cazuri nefiind pusă în mișcare urmărirea penală. Surse din cadrul Parchetului au declarat că, pe baza respectivelor plângeri, s-ar putea constitui dosare penale ce vor avea ca obiect comiterea de infracțiuni de serviciu, precum „abuzul în serviciu”.

Printre abaterile constate s-a descoperit faptul că, sub semnătura fostului director al unității medicale, a fost posibilă crearea unui post fictiv în cadrul Departamentului Statistică. Angajatul a fost plătit timp de un an și jumătate, cu suma de 1300 de lei pe lună.

De asemenea, reprezentanții Camerei de Conturi Ialomița mai spun că au fost distruse unele documente fiscale, pentru a acoperi un prejudiciu de peste 272 mii de lei. Seria de abateri constatate de inspectorii ITM Ialomița vizează angajarea ilegală a peste 100 de persoane la spital.
Dacă toate aceste nereguli vor fi dovedite, persoanele în cauză pot fi condamnate până la 7 ani de închisoare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii