Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:05 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral TV Radioterapie doar pentru românii de rând

ro

30 Sep, 2014 16:37 2097 Marime text
Dănuţ Căpăţînă, managerul Spitalului Clinic de Urgenţă Constanţa a fost pus în dificultate în cadrul unei conferințe de presă. După ce a declarat în faţa camerelor de filmat că secţia de oncologie are standarde decente şi se poate face radioterapie, acesta a bătut în retragere în momentul în care a fost întrebat dacă Nicuşor Constantinescu şi-ar putea continua tratamentul la spitalul din Constanţa.
“Oncologia este renovată și se face și radioterapie acolo. Nu cred că, dacă Nicușor Constantinescu s-ar întoarce în țară, ar putea să facă radioterapie la Secția Oncologie”, a declarat dr.Dănuţ Căpăţână, manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța.
 
Aceasta a fost declaraţia managerului Dănuţ Căpăţînă în momentul în care a fost întrebat de dotările secţiei de oncologie şi de posibilitatea de a se face radioterapie în Spitalul Judeţean Constanţa. Mai departe acesta a declarat că şi în aceste condiţii spitalul nu îi poate oferi posibilitatea de tratament lui Nicuşor Constantinescu. În opinia lui, clinicile din SUA au tehnologia cea mai avansată.
 
“Din punct de vedere medical, Statele Unite este țara în care se oferă cele mai bune condiții de radioterapie. Acolo se dă ora exactă în radioterapie. Niciodată, echipamentele de ultimă generație nu vor fi vândute unor terți. Inventatorii le vor folosi câțiva ani și abia apoi le vor vinde către alți utilizatori ai unor asemenea echipamente”, a mai spus dr.Dănuţ Căpăţînă, manager SCJU.El a ţinut să sublinieze că nici măcar în statele vestice din Europa nu se poate face radioterapie ca în Statele Unite şi că mai mult de atât, clinicile europene importă aparatura de peste ocean.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii