Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:09 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral Tv Proiect de colaborare între localitatea Cumpăna şi o firmă din Spania

ro

02 Apr, 2014 17:48 2250 Marime text
Dezvoltarea comunităţilor rurale din judeţul Constanţa se va putea face mai uşor. Sau cel puţin asta speră reprezentanţii Primăriei Cumpăna, care au încheiat un parteneriat împreună cu o societate din Spania. Obiectivul general constă în promovarea pe termen lung a zonei rurale prin dezvoltarea forţei de muncă. 20 dintre cei care urmează cursurile vor merge într-o vizită de studiu în Spania.
 
“Este un proiect care are ca obiectiv dezvoltarea antreprenorilor în zone rurale cu activități non-agricole. Obiectivul este dezvoltarea de companii și crearea de noi antreprenori care să genereze posturi de muncă.” a declarat Javier Losano, directorul general al firmei partenere.
 
Prin desfăşurarea programelor de formare, proiectul îşi aduce contribuţia la dezvoltarea resurselor umane şi la creşterea gradului de ocupare în domenii non-agricole. Câţiva tineri întreprinzători au venit cu idei de afaceri, pe care speră să le poată pune în practică. 
 “Oamenii pornesc cu ideea că nu le trebuie, nu au nevoie. Apoi se constată o schimbare radicală și toată lumea vrea la cursuri, pentru că își dau seama că au ce să învețe, constată că au de ce să vină la curs și să-și dezvolte anumite abilități.” a spus Marin Ristea, coordonatorul proiectului.
 
Proiectul urmăreşte formarea profesională a 160 de persoane. Totodată, 84 de participanţi la cursurile de antreprenoriat vor beneficia de consultanţă şi asistenţă individuală.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii