Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:37 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral TV Pensionarii din Mangalia au sărbătorit Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice

ro

02 Oct, 2013 15:34 2215 Marime text
Cu muzică, dans şi voie bună. Aşa au sărbătorit de ziua lor, zeci de pensionari din Mangalia. Iar cu acest prilej, municipalitatea a oferit tuturor persoanelor în vârstă o masă caldă la Cantina Socială, din incinta Liceului "Ion Bănescu" din localitate. Pensionarii din Mangalia au îmbrăcat haine de sărbătoare şi au demonstrat că vârsta nu are legătură cu starea de spirit. Au ieşit la dans, au socializat şi au petrecut clipe frumoase de Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice.
 
Prezenţa edilului Cristian Radu a fost un motiv şi mai mare de bucurie, pentru că au avut prilejul să îşi spună păsurile. După ce a dat mâna cu cei prezenţi şi i-a felicitat, primarul a servit, alături de pensionari, o porţie de fasole cu cârnaţi.
 
“E un gest pe care îl putem face astăzi pentru pensionarii Mangaliei […] la anul o să luăm și transportul la mănăstiri […] vom avea o serie de surprize pentru pensionarii Mangaliei în anii următori”, a declarat Cristian Radu, primarul Mangaliei.
 
Reprezentantul Clubului Pensionarilor din Mangalia are proiecte mari pentru colegii săi. El îşi doreşte înfiinţarea unui ansamblu de dans folcloric pentru persoanele în vârstă, astfel încât acestea să îşi petreacă timpul liber în cel mai plăcut mod.
 
“În viitor vreau să mă ocup la Clubul Pensionarilor în a organiza un grup vocal cu pensionarii […] de asemenea vreu să fac dansuri populari”, a spus preşedintele Clubului Pensionarilor din Mangalia.
 
Organizaţia Naţiunilor Unite a apreciat în anul 1990 că este necesar ca statele lumii, să omagieze generaţiile vârstnice, pentru contribuţia lor la dezvoltarea societăţii. Aşadar, în fiecare an, pe 1 octombrie, toţi pensionarii lumii îşi sărbătoresc ziua.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii