Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:53 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral TV Parc spectaculos, la Ovidiu

ro

25 Sep, 2014 17:45 2604 Marime text
Unul dintre cele mai spectaculoase parcuri din România va fi amenajat chiar pe malul lacului Siutghiol, în orașul Ovidiu. Investiția de aproape două milioane de euro, din forduri europene, își propune să ridice orășelul de la malul mării, la standardele europene, dar și să aducă mai mulți turiști pe litoralul românesc.

Parcul european deschide noi perspective pentru orașul Ovidiu, situat la doar câțiva kilometri de Constanța și de stațiunea Mamaia, care adună în fiecare an turiști din toate colțurile lumii. Pe lângă insula Ovidiu, unul dintre cele mai inedite puncte de atracție de pe litoral, la Ovidiu va fi amenajat și un parc de aproape 6000 de mp.
„El va arăta foarte bine, are mai multe puncte de atracție, un loc de joacă pentru copii, o zonă de belvedere de unde se poate vedea o priveliște de ansamblu, o zonă gen amfiteatru unde se vor desfășura Zilele Orașului Ovidiu.” a declarat manager proiect Laura Piscanu.
Pe lângă oportunitățile turistice deschide de această investiție, parcul din Ovidiu este un proiect de suflet al  primarului George Scupra, care vrea să le asigure loclnicilor toate condițiile pentru a se recrea într-o oază de liniște și relaxare.
“Sperăm să iasă un proiect foarte frumos. Domnul primar a gândit acolo un proiect pentru localnicii care nu aveau unde să-și petreacă timpul liber.” a declarat manager proiect Laura Piscanu.
Parcul va mai include o zonă verde, infrumusețată de arbori și arbuști, unde vor fi montate și bănci, dar și mese pentru șah, o fântână arteziană și alei pietonale care deschid accesul la marginea lacului. Investiția se ridică la aproape două milioane de euro, prin fonduri europene, contribuția Primăriei la acest proiect fiind de 2%.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii