Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:25 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral TV O ambulanță a fost implicată într-un grav accident de circulație

ro

12 Dec, 2013 11:27 2523 Marime text
Un echipaj de la ambulanță a fost implicat într-un grav accident de circulație, în timp ce transporta un pacient spre Urgența Spitalului Clinic Județean Constanța. O asistentă a fost rănită, iar pacientul pentru care a fost făcută solicitarea a trecut prin clipe de coșmar. Impactul s-a produs pe Drumul Național 3, la intrare în localitatea Ciocârlia de Sus. Vinovat pare să fie un șofer care a pătruns în intersecție fără să acorde prioritate, în condiţiile în care ambulanţa avea semnalele acustice şi luminoase pornite. Accidentul s-a petrecut puțin înainte de miezul nopții. Ambulanța preluase un pacient și se îndrepta spre Spitalul Județean, cu semnalele luminoase și acustice în funcțiune. Celălalt șofer a intrat în intersecție cu viteză și nu a mai putut evita impactul.
 
“Noi n-am observat semnele și cum ningea și am pus frână, dar am pus târziu și asta a fost. Am alunecat și ne-am dus”, a spus pasagera din autoturism.
 
“Nu s-a putut opri. El nu s-a asigurat, n-a oprit la STOP și a trecut cu viteză mare. Nu s-a uitat deloc în dreapta. A trecut fără să se uite”, a declarat șoferul Ambulanței.
 
Mașina care a provocat accidentul a fost proiectată, din impact, într-un șanț de pe marginea drumului, dar singura persoană rănită a fost o asistentă medicală, care însoțea pacientul din Ambulanță.
 
“Pacientul asigurat conform normelor în vigoare, fără leziuni, fără acuze la momentul examinării. Asistenta medicală a suferit un traumatism cranio-cerebral și un traumatism lombar și ambulanțierul un traumatism la membrul inferior”, a declarat Ciprian Cișmălianu, medic SAJ Constanța.
 
La fața locului, polițiștii de la Rutieră au realizat măsurătorile pentru a stabili dinamica.
 
“Acest accident rutier s-a produs pe fondul neacordării priorității. Ambulanța avea în funcțiune semnalele luminoase, iar autoturismul Ford nu respectă semnificația indicatorului oprire. Șoferii au fost testate, rezultatele fiind negative”, a declarat Adelin Buzescu, SPR Constanța.
 
Șoferul vinovat se va alege cu dosar penal pentru vătămare corporală și rămâne fără permis pentru următoarele trei luni.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii