Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:25 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral TV Medicamente online... la discreție

ro

04 Sep, 2014 16:45 1856 Marime text
Mii de site-uri oferă spre vânzare produse farmaceutice fără nicio problemă, în timp ce instituțiile statului își pasează responsabilitatea. Situația este veche și cunoscută. Cu toate acestea, nicio autoritate nu s-a autosesizat.

Oricine dorește să achiziționeze medicamente o poate face foarte ușor, de acasă. Oferta online este diversificată, de la tratamente pentru alergii, iritații, răceli și gripă până la cele pentru colici sau diferite dureri. Potrivit reprezentanților din Colegiul Farmaciștilor s-au purtat discuții cu Ministerul Sănătății privind reglementarea vânzării online, însă până în momentul de față nu a fost luată nicio măsură concretă.

“În conformitate cu legea medicamentelor este interzisă vânzarea online de medicamente. Dorim să știm și noi cine sunt cei care vând astfel de medicamente, în ce condiții se produc și se păstrează aceste medicamente”, ne-a declarat Clara Popescu, vicepreședintele Colegiului Farmaciștilor din România.

Instituția care ar trebui să se ocupe de amendarea celor care comercializează medicamente online este Agenția Națională a Medicamentului. Din câte se pare însă, până în acest moment nu a fost acordată nicio sancțiune, cu excepția celor care vând hormoni și anabolizante.

“Nu amendăm vânzarea de pe internet. Noi doar anunțăm atunci când există cazuri care creează o problemă de sănătate publică. Am depistat site-uri care vindeau anabolizante, am anunțat Poliția, dar noi nu facem poliție pe internet”, ne-a spus Anca Crupariu, purtător de cuvânt Agenția Națională a Medicamentului.

Puțini știu însă că în momentul în care aleg să cumpere medicamente din mediul virtual se expun unui real pericol, existând posibilitatea ca ele să fie contrafăcute. Până când Ministerul Sănătății nu va lua măsuri clare de definire și chiar de sancționare a instituțiilor plătite din bani publici, care ar trebui să se ocupe de verificarea acestui tip de comerț, mediul online va continua să prospere din această practică ilegală.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii