Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:50 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral TV Mai multă exigență în clasă!

ro

17 Sep, 2013 20:51 2067 Marime text
Noul an şcolar aduce mai multe schimbări, dintre care cele mai importante sunt creşterea ponderii mediei la Evaluarea Naţională la 75 %, faţă de 50 % cât a fost până acum, introducerea simulării Bacalaureatului la clasa a XI-a, evaluarea periodică la clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a dar și monitorizarea orelor de la clasă şi felul în care elevii sunt notaţi, prin inspecţiile care vor fi mult mai dese.

“ Pentru elevii din clasa a VIII-a există o metodologie și anume media de admitere pe baza căruia se va face admiterea la liceu se va face între media de la Evaluarea Națională care va avea o pondere de 75% și media generală de absolvire a claselor V-VIII care va avea o pondere de 25%. În 2014 vor avea loc evaluări pentru elevii care se află în clasele a II-a, a IV-a și a VI-a.” a precizat Cristina Ivan, purtător de cuvânt ISJ Constanța.

Cum văd cadrele didactice aceste modificări și în ce măsură cred că vor fi în beneficiul elevilor? Părerile sunt împărțite...
„ Noi, profesorii de română și de matematică, suntem foarte fericiți și mulțumiți de această modificare, pentru că unii copii au avut acces la licee foarte bune pe baza mediei claselor V-VIII, care de cele mai multe ori nu era relevantă. Examenul de admitere este cel care contează, este cel mai relevant pentru copii. Este cea mai bună măsură.” a spus Grațiela Cojocaru, cadru didactic.

„Referitor la examenul de evaluare națională, părerea mea că elevii vor învăța mai mult la disciplinele de examen și mai puțin la restul, sper să îi facem să învețe la toate disciplinele. Știu că s-a pilotat Evaluarea și la clasa a II-a, a IV-a și a VI-a. Eu sper să obțină rezultate bune, este bine că se vor îndesi inspecțiile, așa elevii se vor preocupa mai mult de învățat.” a declarat Mincu Mariela, cadru didactic.

Consiliul Naţional al Elevilor salută măsura anunţată de Ministrul Educaţiei privind creşterea ponderii mediei de la Evaluarea Naţională la admiterea în învăţământul liceal, dar critică lipsa dialogului şi a unei consultări prealabile pe această temă. Examenele de la următoarea Evaluare Naţională din 2014 încep pe 23 iunie, cu proba scrisă la Limba şi Literatura Română, iar pe 1 iulie 2014 vor fi afișate rezultatele finale.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii