Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:23 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral TV Liberalii și conservatorii își spun adio

ro

18 Nov, 2013 17:48 2001 Marime text
Este oficial! De luni, liberalii si conservatorii nu mai au un viitor politic comun. Președintele liberal Crin Antonescu a anunțat ruperea Alianței de Centru Dreapta. Uniunea politică a fost parafată în 2011 și era formată din Partidul Național Liberal și Partidul Conservator.
Liderul conservatorilor în județul Constanța, Mircea Banias, nu este îngrijorat de această ruptură și spune că relațiile de colaborare cu liberalii vor exista în aceleași bune condiții. Mai mult decât atât, Mircea Banias nu este de acord cu reproșurile pe care președintele fondator al conservatorilor, Dan Voiculescu, le are la adresa liberalilor.

“Eu personal nu împărtățesc punctul de vedere al domnului Dan Voiculescu vis-à-vis de de relația pe care Partidul Conservator o are cu Partidul Național Liberal, și mă refer la două planuri aici – la colaborarea parlamentară, unde Crin Antonescu e președintele Senatului iar eu sunt președinte de Comisie în Senatul României și unde nu am reproșuri să îi fac nici președintelui Antonescu, nici colegilor de la PNL, și nici în plan local, chiar dacă nu întotdeauna a fost cea mai bună comunicare, nu au existat dispute, divergențe [...] dimpotrivă, noi ne-am comportat, cel puțin la Constanța, și îmi place să cred că și cei de la PNL Constanța consideră la fel, ne-am comportat ca o alianță funcțională.”, a declarat a Mircea Banias, președinte PC Constanța.

Totodată, Mihai Lupu, vicepreședintele PNL Constanța confirmă buna cooperare de la nivel local.
“Persona, pe mine nu mă afectează cu nimic [...] până acum nu m-a afectat nici că există, nici că nu există. Va funcționa în cadrul USL-ului, pentru că indiferent cum, face parte din USL, și atunci există un protocol al USL-ului care, zic eu, trebuie respectat de toate cele trei, patru partide care suntem acum. Restul [...] personal am relații foarte bune și cu domnul Banias.”, a declarat Mihai Lupu, vicepreședinte PNL Constanța.
Ruptura Alianței de Centru Dreapta zguduie stabilitatea Uniunii Social Liberale. USL a fost formată în 2012, din colaborarea celor două alianțe, Alianța de Centru Dreapta (PNL-PC) și Alianța de Centru Stânga (PSD – UNPR).
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii