Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:37 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral Tv La un pistol...de cancer

ro

06 Sep, 2014 17:14 1419 Marime text
Suspecţi de cancer, dar trimişi acasă. Motivul: Spitalul „Parhon“ din Iași stă de câteva luni tot fără pistol pentru biopsii. Medicii spun că aparatul a fost trimis la reparat în Germania și că ar fi trebuit să vină înapoi până acum. Însă surpriză...pistolul nu a apărut!
 
La Clinica de Urologie a Spitalului „Dr. I.C. Parhon“ din Iași, cadrele medicale sunt nevoite să trimită pacienţii acasă sau la alte centre din ţară, pentru a putea fi diagnosticaţi. 
 
Din păcate, nu mai dispun de un pistol necesar în efectuarea biopsiei, pentru pacienții cu cancer la prostată. Acesta s-a defectat în urmă cu două luni, iar o alternativă de rezervă momentan nu există.
 
Doctorii din cadrul unității medicale spun că au fost nevoiți să trimită pacienții la spitale din țară, iar cei mai mulți au fost redirecționați spre unitatea medicală din București. Conducerea unităţii sanitare spune că a luat la cunoştinţă despre această problemă de când a apărut, doar că lucrările de reparaţii ale pistolul sunt de durată și asta pentru că a fost trimis în Germania.
 
Valoarea totală a reparației variază între două mii și două mii cinci sute de euro. Doar în luna august peste 30 de persoane au fost depistate cu cancer la prostată la Iaşi.
 
Sursă foto: doxologia.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii