Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:52 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral TV Jandarmii au ajuns la Liceul “Lazăr Edeleanu” din Năvodari (galerie foto)

ro

07 Apr, 2014 15:31 3303 Marime text
Elevii Liceului Lazăr Edeleanu din Năvodari, au primit astăzi vizita jandarmilor de la Inspectoratul Județean de Jandarmi Constanța. Adolescenții au putut învăța cu această ocazie cum și când să se apare de posibilii infractori care îi atacă pe stradă. Fetele s-au arătat cele mai entuziasmate de aceste noi tehnici.
Programul „Să știi mai multe, să fii mai mai bun!” a început la Năvodari. Unitățile de învățământ le-au pregătit elevilor diferite acțiuni care mai de care mai interesante. La liceul „Lazăr Edeleanu”, proiectul a început cu un târg de bucate, după care a fost adăugată puțină sare și puțin piper.

„Am căutat să găsim o paletă cât mai largă de activități care să vină în sprijinul copiilor, atât prin forțele proprii, cât și prin diversele protocoale de parteneriat încheiate cu Jandarmeria și cu Poliția Română. Acum ne aflăm la o acțiune derulată de lucrători ai Poliției pe o temă de autoapărare”, a declarat  Constantin Pătrană,  director Liceul „Lazăr Edeleanu” din Năvodari.
Autoapărarea este un "sistem" real, simplu şi rapid de învăţare, adaptat oricărei categorii de persoane, indiferent de vârstă, sex sau ocupaţie. Despre asta au învățat elevii Liceului „Lazăr Edeleanu în cadrul proiectului „Școala altfel”.

„Am venit la Liceul Lazăr Edeleanu să arătăm copiilor câteva procedee de autoapărare care, credem noi, că le vor fi benefice pe stradă, pentru că mulți dintre dumnealor nu știu și se confruntă zilnic, vedem pe la școli că se întâmplă tot felul de fenomene care îi pun în dificultate. Ba le cer diverse bunuri, îi sechestrează, atunci, considerăm noi că dacă îi ajutăm un pic le vor fi benefice pe viitor și nu vor mai avea probleme”, a declarat plutonierul major Văcăriuc Gabrian, instructor arte marțiale IJJ Constanța.

Tinerii au fost atenți și au ascultat fiecare instrucțiune. Rând pe rând, câte doi, împreună cu angajații IJJ Constanța au putut să exerseze și ei aceste noi tehnici de apărare. Cele mai entuziasmate au fost însă fetele. Acestea au spus că în general femeile sunt cele care sunt cele mai predispuse în fața pericolelor. Astfel de acțiuni vor continua toată săptămâna în toate unitățile școlare constănțene.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii