Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:49 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral Tv Încep lucrările de construire a drumului ce leagă Năvodari de stațiunea Mamaia

ro

13 Jan, 2014 18:46 3108 Marime text
Un nou proiect de anvergură pentru orașul Năvodari va începe săptămâna aceasta. Reabilitarea și lărgirea drumului dintre Năvodari și Constanța va avea un impact major atât pentru dezvoltarea orașului cât și pentru confortul locuitorilor. Primarul, Nicolae Matei este și managerul acestui proiect, iar împreună cu viceprimarul Constanței, Decebal Făgădau, au organizat o sedință de lucru care să pună la masa tratativelor  atât constructorul, cât și reprezentanții furnizorilor de utilități.
Ordinul de începere a lucrărilor a fost emis, iar primarul Nicolae Matei dorește ca prin noul proiect de drum Năvodari-Ovidiu, orașul pe care-l administrează să devină o localitate de o  mare importanță pe axa rutieră națională.
“De săptămâna trecută am emis ordinul de începere a lucrărilor pentru construirea drumului dintre Năvodari și Mamaia. Este de o importanță foarte mare, pune în legătura stațiunea Mamaia cu orașul Năvodari. Odată cu construirea drumului dintre Năvodari și Ovidiu,  stațiunea Mamaia va fi legată și de Autostrada A4.” a declarat Nicolae Matei, primarul orașului Năvodari.

Viceprimarul Constanței, Decebal Făgădău,  a dorit să sublinieze importanța națională a acestui proiect. În același timp, prin crearea culoarului rutier, turismul de nord trebuie se dețină supremația destinațiilor turistice.
“Este un proiect esențial nu doar pentru Năvodari, nu doar pentru Constanța și Mamaia, ci este esențial pentru tot județul Constanța și chiar pentru România. Va începe o competiție internă între stațiunile din partea de nord a litoralului și cele din sud, între turismul de litoral și cel de Deltă. ” a afirmat Decebal Făgădău, viceprimarul orașului Constanța.
Din punct de vedere procedural, proiectul s-a realizat cu foarte mare greutate, însă experiența specialiștilor din cadrul primăriilor Năvodari și Constanța a compensat birocrația existentă, astfel că a fost dusă la bun sfârșit documentația necesară implementării proiectului.
“Zona metropolitană  Constanța va obișnuit cu proiecte pe care le-a scris greu, le-a implementat cu succes și le-a finalizat. Așa îmi doresc să fie și acest proiect. Când l-am creat, la beneficiari nu m-am gândit doar la locuitorii celor două unități administrative ci și la turiștii care frecventează zona, la agenții economici care funcționează în zonă, la proprietarii de terenuri și imobile.

Eu sunt convinsă că toată lumea va avea de câștigat din implementarea acestui proiect.” a spus Ani Merlă, directorul Direcţiei Dezvoltare Programe din cadrul Primăriei Constanţa.
În ceea ce privește termenul de finalizare, constructorul dă asigurări că drumul va fi gata în mai puțin de 18 luni.
“Termenul de finalizare este de 18 luni, sper să terminăm cu câteva luni mai devreme. Începând de mâine ne vom ocupa de organizarea șantierului, găsirea unei locații pentru depozitarea materialelor și a utilajelor, precum și găsirea muncitorilor. Sper ca în aproximativ trei săptămâni să demarăm lucrările.”  a relatat Neaga Florin, reprezentantul constructorului.
Proiectul de lărgire a drumului Constanța-Năvodari, este primul implementat cu succes în acest an și dă startul unei noi dezvoltări a orașului.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii