Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:00 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral TV Împreună pentru siguranța copiilor

ro

29 Nov, 2013 21:26 2394 Marime text
Cu ocazia Zilei Naționale a României, elevii Școlii Gimnaziale “Marin Sorescu” din Constanţa au avut parte de o lecție neobișnuită. Locul profesorilor a fost luat de polițiști. Aceştia le-au explicat micuților ce trebuie să facă pentru a rămâne tot timpul în siguranță.  Asistați de părinți și profesori, copiii au avut parte de cele mai bune sfaturi despre cum ar trebui să procedeze în anumite situații. Elevii au fost cooperanți și emoțiile de la începutul întâlnirii s-au risipit repede.
 
“Noi, Poliția, suntem alături de ei pentru prevenirea anumitor probleme cum sunt violența și delicvența juvenilă. Alături de ei, implementăm de astăzi noul proiect al Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța, “Sunt isteț, aleg să fiu în siguranță”, a declarat Radu Gabriela, subcomisar IPJ Constanța.
 
Din totalul cazurilor de dispariție înregistrate de Poliție, cea mai mare pondere o minorii. În astfel de situaţii, polițiștii reușesc să rezolve peste 98% dintre dosare. Disparițiile de copii includ plecări voluntare, rătăciri și răpiri. Interesant este că cele mai multe dintre acestea, aproximativ 95%, sunt plecările voluntare. Potrivit statisticilor furnizate de Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității, aproximativ 1%  din dispariții sunt cauzate de alte persoane.
 
“Împreună pentru siguranța copiilor” este campania realizată de Poliția Română în cadrul unui proiect cofinanțat de Comisia europeană ce a ajuns și în școlile constănțene. La final, elevii Școlii Gimnaziale “Marin Sorescu” le-au recitat poezii și cântece polițiștilor.
 
“Noi sperăm ca datorită acestei activități și a altora care vor urma, copiii noștri să învețe cum să se protejeze, cum să se comporte în situații de criză și cum să devină mari, protejându-se pe ei înșiși”, a declarat Crina Dobre, coordonator proiect.
 
Astfel de demersuri vor mai avea loc și în viitor, potrivit reprezentanților IPJ Constanța.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Raluca 02 Dec, 2013 22:01 Vaiiiiiiiiii ce frumos <3 Mi-e dor de scoalaa <3 :(