Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:26 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral Tv Hotare nedelimitate

ro

30 Oct, 2014 17:35 1688 Marime text
Gheorghe Grameni, primarul comunei din Mihai Viteazu are mai multe proiecte cu finanțare europeană blocate din cauza unor lacune legislative. Edilul îi acuză de lipsă de interes pe prefecții din Constanța și din Tulcea pentru că nici până în acest moment nu s-au delimitat hotarele între comunele Mihai Viteazu și Baia, deși le-a solicitat în repetate rânduri acest lucru. În aceste condiții, toate proiectele sunt în asteptare.
Edilul comunei Mihai Viteazu, Gheorghe Grameni încearcă să atragă fonduri europene prin investiții în localitate, însă până ce planul urbanistic general nu va fi actualizat, niciun proiect nu poate demara.
„Din cauză că nu am delimitat hotarele cu comuna Baia, nimeni nu se apucă să ne actualizeze planul urbanistic general. Și atunci rămân toate proiectele în stand-by, pentru că nu putem să facem nimic. Ceea ce este un fapt foarte grav, este că domnii prefecți de la Tulcea și de la Constanța nu au rezolvat nimic până acum, deși ani de zile am avut foarte multe întâlniri cu reprezentanții Guvernului în cele două județe”, ne-a declarat Gheorghe Grameni, primarul comunei Mihai Viteazu.
Unul dintre proiectele blocate este realizarea unui drum de exploatare modern, care nu poate însă începe tocmai din cauza acestor probleme. Primarul dorește ca cineva să își asume responsabilitatea pentru ca lucrurile să intre pe făgașul normal. 
„Nu știu de ce prefecții celor două județe nu dau ordin ca angajații de la oficiile de cadastru și publicitate imobiliară să se deplaseze la fața locului, să delimităm odată comuna Mihai Viteazu de comuna Baia și să nu se ia de bază ce spunem noi în calitate de edili, ci să ne transmită care este traseul cel mai bun pentru delimitare, ca să putem să demarăm și noi proiectele pe fonduri europene”, ne-a mai spus Gheorghe Grameni, primarul comunei Mihai Viteazu.
Până atunci însă, acestuia nu îi rămâne decât să facă din nou adrese către Prefecturi, sperând ca într-un final să poată fi rezolvată și această problemă. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii