Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:34 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral TV Festival de poezie rusă, la Năvodari

ro

30 Aug, 2013 13:39 2558 Marime text
Casa de Cultură din Năvodari este gazda celei de-a VI-a ediţii  a Festivalului Poeziei Ruse. Comunitatea Ruşilor Lipoveni din România, în parteneriat cu Fundaţia ’Russkiy mir’ şi Departamentul pentru Relaţii Interetnice din cadrul Guvernului României a organizat cea de a VI-a ediție a proiectului cultural-educaţional ‘Festivalul Poeziei Ruse’. Ediţia din acest an marchează două aniversări importante din cultura rusă: 75 de ani de la naşterea actorului şi poetului rus Vladimir Vîsoţki şi 210 ani de la naşterea poetului şi diplomatului rus Feodor Tiutcev.
“Cele patru ediții au fost cu tematică culturală de păstrare a tradițiilor, cea de-a 5-a ediție, cea de anul trecut a fost cu tematică de film de scurt și lungmetraj, iar anul acesta are tematică de poezie”, a declarat Dora Botaș, director Casa de Cultură din Năvodari.
150 de elevi laureați la Olimpiadele de limbă rusă din întreaga țară vor recita poezii ce aparțin unor cunoscuți artisti ruși.Pe perioada Festivalului spectatorii vor putea urmări și piese de teatru după creațiile unor poeți ruși. Cea de a VI-a ediție a Festivalului poeziei Ruse se va încheia pe 1 septembrie, cu festivitatea de premiere.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii