Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:57 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral TV Eliza Samara, victorie la Olomouc

ro

01 Sep, 2014 16:34 1921 Marime text
Constănţeanca Eliza Samara a câştigat, duminică, Openul Cehiei la tenis de masă, o performanţă excelentă, având în vedere că, în drumul spre titlu, sportiva de la malul mării a învins trei jucătoare aflate între primele 15 ale lumii!

Într-un turneu în care sportivele au folosit în premieră noile mingi din plastic, introduse obligatoriu în toate marile competiţii începând din această toamnă, sportiva antrenată de Viorel Filimon a învins-o în semifinale pe principala favorită a competiţiei, japoneza Kasumi Ishikawa, cu un categoric scor de 4-1. Finala a fost mai strânsă, tricolora care va face parte din delegaţia României la Campionatele Europene de seniori pe echipe, de la Lisabona, impunându-se cu 4-3 în faţa unei alte nipone, Ai Fukuhar (a 14-a jucătoare a lumii).

Elizabetei Samara, în prezent a 22-a tenismenă a lumii, la senioare, este singura jucătoare europeană din istorie calificată într-o finală de Cupă Mondială, în 2012, în China, iar cu succesul din Cehia, va urca în clasamentul mondial între primele 20 de jucătoare ale lumii.

La campionatele Europene pe echipe, de la Lisabona, care se desfăşoară în perioada 24-28 septembrie, România va juca în grupa de elită. Fetele noastre fac parte din grupa B, alături de echipele Poloniei, Spaniei şi Portugaliei. În concursul masculin, tot în grupa de elită, România face parte din grupa D, alături de Rusia, Croaţia şi Cehia.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii