Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:48 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral TV Constănțenii au protestat pentru salvarea Roșiei Montane

ro

16 Sep, 2013 10:43 2802 Marime text
Vocea constănțenilor care militează pentru Roșia Montană a devenit mai puternică și mai răspicată: NU pentru legea distrugerii patrimoniului natural! DA pentru mediul înconjurător și pentru România! Așa au strigat, într-un glas, zeci de protestatari care s-au adunat, seara trecută, pe platforma din fața Prefecturii Constanța! Manifestul acestora aduce și o notă de inedit prin prezența unor artiști de folk, care s-au alăturat cauzei ce a stârnit valuri în toată lumea.

Duminică, în jurul orei 17.00, în fața Prefecturii Constanța –
Cea de-a cincea întâlnire din seria protestelor dedicate cauzei Roșia Montana a adunat, la Constanța zeci de persoane, din toate mediile sociale, dar și de toate vârstele.

Mișcarea la care au aderat constănțenii alături de reprezentanți ai altor orașe din România, și care a avut ecouri și în străinătate, capătă amploare. Oamenii sunt hotărâți să își susțină cauza până în pânzele albe.

În timp ce guvernanții se ascund prin birouri și tergiversează Legea exploatării gazelor de șist, protestatarii vin cu argumente concrete pentru a-i determina să aleagă pentru populație, așa cum populația i-a ales pe ei.

“Vom manifesta atât în Constanța, cât și oriunde în lume până se vor îndeplini așa numitele cele 8 puncte de la Cluj. Vrem interzicerea folosirii cianurilor în minerit în România, includerea Roșiei Montane pe lista UNESCO. Mai dorim transparentizarea contractului încheiat de statul român cu investitorul de la Roșia Montană. În plus, vrem să vedem de unde este luată apa pentru a forma iazurile de decantare”, a declarat organizatorul protestului Cosmin Barzan, de la Centrul pentru Resurse Civice.

Oamenii nu se dau înapoi și spun că vor ieși în stradă de câte ori va fi nevoie și cu orice efort pentru a-și apăra drepturile.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Marica 20 Sep, 2013 20:56 Bravo. Mă bucur ca la Constanța ii pasa cuiva de mediul înconjurător din România. Nu mai fiti marionete.