Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:35 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral TV Campania medicilor chinezi de la Tulcea a luat sfârșit (galerie foto)

ro

27 Nov, 2013 14:16 2316 Marime text
Campania medicilor chinezi desfășurată în județul Tulcea a ajuns la final. Cei doi specialişti în medicină tradiţională au predat cadrelor medicale tulcene ședinţe de acupunctură, preso-punctură și terapie Moxa.
 
Începută la sfârșitul lunii septembrie, cu ocazia inaugurării unui centru medical de pe strada Mahmudiei, în prezența Excelenței Sale, Ambasadorul Republicii Populare Chineze în România, Huo Yuzhen, campania umanitară inițiată de Consiliul Județean Tulcea și un spital din China a ajuns la final.
 
“Pe baza relațiilor dintre Consiliul Județean Tulcea și autoritățile din Suzhou am reușit să trimitem doi medici și două asistente la specializare la spitalul din Suzhou, spital care practică medicina tradițională chineză. Este unul dintre cele mai mari spitale și de înaltă specializare în acest domeniu. Medicii și asistentele s-au întors în momentul de față în Tulcea”, a declarat Horia Teodorescu, președintele Consiliului Județean Tulcea.
 
În cadrul acestui proiect, aproape trei sute de persoane cu venituri mici au beneficiat de tratament gratuit.
 
 
„Au venit și doi specialiști chinezi care au aplicat pe populația din județul Tulcea, peste 250 de persoane, medicina tradițională chineză. Atât cât au putut face cei doi medici, adică acupunctură, în special, și tratamentul Tuina, adică un masaj prin preso-punctură”, a declarat Horia Teodorescu, președintele Consiliului Județean Tulcea.
 
„Terapia Tuina, pe care am aplicat-o în timpul campaniei, nu a avut la bază medicamente şi în peste 70% din cazuri nici nu ar fi avut nevoie de aşa ceva. Este vorba despre o terapie fără costuri, bazată în special pe masaj, şi care a dovedit în absolut toate cazurile tratate progres în vindecarea pacienţilor, fie că a fost vorba despre cazuri mai puţin grave sau cazuri cu dureri acute”, a declarat profesorul Li Xueji, de la Spitalul de Medicină Tradiţională din Suzhou.
 
De asemenea, în cadrul aceluiași program au fost efectuate și controale oftalmologice gratuite pentru aproximativ 600 de locuitori din județul Tulcea, iar în funcție de dioptrii au primit ochelari. 
 
„Au fost tratați cetățeni din tot județul pentru că s-a repartizat un număr între 10 și 20 pe localitate, iar primarii au identificat persoanele, care au nevoie, în mod special vârstnicii cu pensii sau salarii mici, sub salariul mediu pe economie. Astfel încât să-i ajutăm pe cei mai necăjiți cetățeni din județul Tulcea”, a declarat Horia Teodorescu, președintele Consiliului Județean Tulcea.
 
Cei doi medici chinezi au avut plăcuta surpriză să primească o diplomă de mulțumire pentru toată campania umanitară de la Tulcea, din partea lui Viorel Dima, directorul uneia din cele mai mari firme din oraș.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii