Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:10 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral TV Autorităţile din Năvodari au fost pregătite să înfrunte cu succes primul cod roşu

ro

30 Jan, 2014 14:03 1860 Marime text
Autorităţile din Năvodari au fost pregătite să înfrunte cu succes primul cod roşu din această iarnă, de la malul mării. Arhicunoscutul “Iarna nu-i ca vara” nu s-a auzit în oraşul din nordul litoralului, iar măsurile luate de autorităţi au făcut ca locuitorii din Năvodari să treacă fără incidente neplăcute peste cea mai dificilă noapte din acest an.
 
Codul roşu de vreme rea şi viscol nu i-a speriat pe năvodăreni! Autorităţile locale, împreună cu cei responsabili de gestionarea situaţiei, şi-au luat din timp toate măsurile necesare pentru ca locuitorii oraşului să treacă cu bine peste această noapte dificilă. Ieşirile din oraş au fost blocate de către maşinile poliţiei, care i-au întors din drum pe cei care şi-au închipuit că pot înfrunta iureşul de afară.
 
Totuşi, au fost şi câteva persoane din Corbu, care, în ciuda recomandărilor făcute de poliţişti, au decis să înfrunte viscolul şi zăpada pe jos, lăsându-şi maşinile în locul în care circulaţia a fost oprită. Pentru cei din alte localităţi, pe care viscolul i-a împiedicat să ajungă acasă, autorităţile din Năvodari au pregătit un adăpost, în incinta Sălii Sporturilor din localitate.
 
“Suntem pregătiți [...] ni s-au adus peste 60 de saltele, pături, avem mâncare pregătită, ceai, sandwich-uri. Avem toate condițiile, 22 de grade, toalete, tot ceea ce este necesar pentru a trece peste o noapte de coșmar”, a declarat Constantin Dinicu, director CS Năvodari.
 
În această dimineaţă, Comandamentul pentru situaţii de urgenţă a anunţat deblocarea celor mai multe drumuri din judeţ, atenţionând, însă, că pe unele porţiuni circulaţia autovehicolelor se va face în convoi controlat, cu antemergător de la Poliţia Rutieră.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii