Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:07 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral TV Au renunțat la protest

ro

17 Sep, 2013 15:41 2344 Marime text
Nervi întinși la maximum, constănțeni care au întârziat la muncă, microbuze ticsite cu călători! În două vorbe, mii de constănțeni furioși! Este efectul celei de-a doua zile de grevă generală a șoferilor RATC. Aceștia au renunțat la protest în jurul orei 13.00, după o nouă rundă de negocieri cu conducerea Regiei.

Decizia luată luni în pripă de primarul Radu Mazăre și consilierii locali nu a rezolvat problema constănțenilor. Oamenii sunt furioși că așteaptă microbuzele zeci de minute și călătoresc îngrămădiți ca sardelele.
Întruniți în ședință extraordinară luni, după declanșarea grevei, edilii au dat în fugă autorizații pentru transportul public de persoane mai multor firme care dețin microbuze. Acestea au înlocuit pe trasee autobuzele RATC. Fără prea mare succes, însă...

În tot acest timp, la baza RATC autobuzele au rămas în garaje, iar șoferii s-au strâns în curte. Puțin după orele amiezii, șoferii RATC au renunțat la grevă și au început să iasă pe trasee. După o ultimă rundă de negocieri cu conducerea Regiei, acestora li s-au promis bonuri de masă în valoare de 100 de lei pentru luna octombrie. Directorul general spune, însă, că acestea vor fi acordate doar dacă Regia va avea fonduri. Tot el susține că i-a convins pe protestatari să renunțe la greva generală după ce le-a explicat că pierderile provocate Regiei le vor suporta din propriile buzunare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii