Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:58 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral TV Au început pregătirile de Bobotează

ro

03 Jan, 2014 17:07 2618 Marime text
Sărbătoarea Bobotezei este aproape. În acest sens, la sediul Arhiepiscopiei Tomisului a fost o adevărată mobilizare de forţe. Preoţi, alături de enoriaşi, au etichetat recipientele pe care Arhiepiscopia le va pregăti credincioşilor care vor asista la tradiţionala slujbă religioasă de sfinţire a apelor în Portul Tomis.

120.000 de sticle de apă sfinţită vor primi credincioşii după terminarea slujbei religioase. Anul acesta numărul sticlelor împărţite de Arhiepiscopia Tomisului a crescut cu 20.000, întrucât anul trecut au fost umplute 100.000 de sticle.

“Prima etapă este etichetarea lor. Mulţi credincioşi, mai ales ai Catedralei, precum şi studenţi la Teologie au venit să ne ajute să etichetăm aceste 120.000 de sticle”, a declarat  Călin Gavrilaş, purtător de cuvânt Arhiepiscopia Tomisului.

Duminică seară va fi sfinţită aghiazma mică, iar în ziua de Bobotează urmează să aiba loc botezul apelor şi sfinţirea aghiazmei mari.

“Etichetarea durează 3 zile. A început de ieri, durează şi astăzi şi eu cred că mâine urmează să fie finalizată”, a mai spus  Călin Gavrilaş, purtător de cuvânt Arhiepiscopia Tomisului.

Credincioşi, studenţi la Teologie, pensionari şi dascăli, cu toţii au arătat că împreună totul este mai uşor. Luni dimineaţă la Catedrala Arhiepiscopală „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” va avea loc Sfânta Liturghie săvârşită de către Ierarhul Tomisului. După slujbă credincioşii vor asista la slujba de sfinţire a apei, unde ÎPS Teodosie va arunca în apa mării cruci ce vor fi recuperate de tineri. Toţi cei care doresc să se arunce în apele mării pentru a recupera crucea sfântă trebuie să se prezinte în Portul Tomis până la ora 11.00, pentru a li se face un control medical. Astfel medicii speră că nu vor întâmpina evenimente nefericite cu tinerii temerari.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii