Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:10 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral TV Aniversare la UDTTMR

ro

21 Sep, 2013 21:55 3244 Marime text
Primul preşedinte al Uniunii Democrate a Turco-Tătarilor Musulmani din România a împlinit sâmbătă, 70 de ani. Reprezentanţii Uniunii au marcat această zi printr-o întâlnire ce a avut loc la sediul UDTTMR în prezenţa unor invitaţi de renume. Profesorul Tasin Gemil s-a născut la data de 21 septembrie 1943. A fost deputat din partea UDTTMR în perioada 1990 -1996, apoi ambasador al României în Azerbaidjan şi în Turkmenistan şi este în continuare un pilon de susţinere al tătarilor din România.

“Astăzi trebuie să fie pentru toţi un motiv de bucurie. Cineva de-al nostru, un tătar de-al nostru a răzbit în lumea asta în care este atât de greu să răzbeşti. Şi astăzi împlineşte o vârstă foarte frumoasă şi mă bucur că este încă o dată  alaturi de noi. Să ne bucurăm alături de el.”, a declarat Gelil Eserghep, Preşedintele UDTTMR.

La această sărbătoare a luat parte un număr mare de reprezentanţi ai etniei tătare dar şi invitaţi de renume precum Academician Akhmet Mazgarov, preşedintele Academiei de Ştiinţe a Republicii Tatarstan. Toţi cei prezenţi au arătat un respect deosebit pentru vasta personalitate a profesorului universitar doctor Tasin Gemil.

“Eu am un respect deosebit pentru cei care au învăţat într-adevăr şi pentru cei care au reuşit nu numai să înveţe ci şi să împărtăşască altora, prin scrierile pe care le-au avut, despre cunoştinţele lor. Deci nu sunt doar nişte simple rezervoare umane de cunoştinţe. Sunt mai mult de atât, nişte izvoare.”, a declarat Gelil Eserghep, Preşedintele UDTTMR.

În cadrul întâlnirii a avut loc şi inaugurarea odăii tătăreşti amenajată la sediul central al UDTTMR.


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • jiji de la jilava 22 Sep, 2013 12:58 la academia romana din bucuresti va fi pe luni pe 23 o conferinta. daca faceti un articol cu multe poze acolo sunteti tari!