Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:49 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral Tv Angajații RATC au declanșat astăzi o grevă spontană

ro

16 Sep, 2013 22:51 2478 Marime text
Constanța a fost paralizată astăzi din cauza unui protest spontan al angajaților Regiei Autonome de Transport în Comun. Șoferii au refuzat să iasă în prima zi a anului școlar cu autobuzele RATC pe traseu. Cei care au avut de câștigat au fost taximetriștii și transportatorii privați, însă pentru constanțeni ziua s-a transformat într-un adevărat calvar.
 
“Mie mi se pare intolerabil ce s-a întâmplat, mi se pare un șantaj pe care îl fac cu mine, cu Consiliul Local și cu cetățenii orașului Constanța. Conform legii, trebuiau să asigure minim o treime din activitate, dar nici pe aia nu au asigurat-o. Șantajează! Astăzi a început școala hai să nu mai mergem. Le dă lovitura de moarte!” a declarat Radu Mazăre, primar Constanța.
 
Angajații RATC sunt nemulțumiți de salarii și cer creșterea lor până la 2 mii de lei, plus acordarea bonurilor de masă și renegocierea contractului colectiv de muncă. La primele ore, oamenii au oprit lucrul și au refuzat să scoată autobuzele din bază. În aceste condiții, constanțenii, sătui să aștepte degeaba în stații s-au reorientat către microbuze și taxiuri. Polițiștii însă au fost cu ochii pe șoferii de maxi taxi care nu au respectat limita de locuri. Au dat amenzi acolo unde microbuzele erau pline până la refuz. Mulți constanțeni însă au aflat târziu de greva angajaților RATC.
 
Din cauza blocajului creat în Constanța, consilierii locali s-au întrunit într-o sedință de îndată în care au discutat posibilitățile de suplimentare a mijloacelor de transport pe liniile RATC. În acest sens, primarul Radu Mazăre a vorbit cu operatorii privaţi de transport persoane pentru a fi asigurată fluența călătorilor. Cât privește regia, edilul se gândește tot mai serios la privatizarea ei.
 
„ I-am adunat pe operatorii de maxi taxi și am vorbit cu ei. Vor suplimenta numărul de mașini pe traseele pe care funcționează acum și în plus pe 5 trasee, cele mai aglomerate ale RATC-ului, vor intra suplimentar firmele private ca să preia călătorii. Asta am hotărât în urma ședinței de Consiliu Local și le-am eliberat avize.„ a mai spus Radu Mazăre
 
Directorul RATC, Ovidiu Tănase a depus plângere la Tribunalul Constanţa împotriva greviştilor. În cel mult două zile instanța va decide dacă protestul angajaților a fost sau nu legal.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii