Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:51 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral TV Anchete la UMC

ro

19 Sep, 2013 16:18 3825 Marime text
O nouă suspiciune de corupţie la Constanţa. Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel au făcut astăzi percheziţii la Universitatea Maritimă Constanţa unde au audiat mai multe cadre didactice şi au verificat documente. De asemnea mai mulţi studenţi urmează să fie audiaţi. Câteva cadre didactice din cadrul Universităţii Maritime Constanţa au fost audiate de către procurori, fiind suspectate că au acordat note mari unor studenţi  în schimbul unor sume de bani.

„Suspiciunea care planează este că anumiţi profesori de la Universitate au acordat note anumitor studenţi fără ca notele să fie reale. Adică ei au luat note mai mari, deşi nu le meritau în funcţie de ceea ce ştiau şi argumentul pentru care au luat notele mai mari ar fi mita.”, a declarat prof. Cornel Panait, Prorector UMC.

Anchetatorii au în vedere şi posibilitatea că unii studenţi ce aveau de susținut examene în sesiunea din iunie - iulie 2013 și în sesiunea de restanţe din 2013, au fost substituiţi de alţi studenţi  mai bine pregătiţi.

“Se verifică în Secretariat cataloagele, se verifică în baza electronică de date, se verifică notele puse şi eventualele intervenţii în baza de date pentru înlocuirea unor note şi se verifică acolo unde este cazul forma scrisă a lucrării studentului pe baza căreia a primit nota. Această formă scrisă a lucrării nu e edificatoare pentru că sunt examene la care nu s-a dat scris, s-a dat oral, au fost examene la care nota s-a pus pe baza activităţii studentului din timpul anului şi aşa mai departe.”, a mai declarat prof. Cornel Panait, Prorector UMC.

Se face referire la un număr de 14 materii predate în cadrul facultăţilor, de câteva cadre didactice cu vechime la Universitatea Maritimă.

„În cadrul Universităţii sunt oameni care susţin două, trei discipline. Deci 14 materii nu înseamnă nici pe departe 14 profesori, ci pot să însemne 5,6 profesori. Nu există o departajare pe facultăţi. Există o abordare globală a Universităţii [...] deci pe ambele facultăţi.”, a declarat prof. Cornel Panait, Prorector UMC.

Ancheta nu vizează doar cadre didactice, ci şi studenţi suspectaţi că au fraudat anumite examene din cadrul sesiunilor de licenţă. Este al doilea scandal de corpuţie la nivelul învăţământului superior, într-un timp scurt.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Rusu Bogdan 20 Sep, 2013 17:12 Atunci sa se verifice si la licenta ca au zis ca nu se poate ca nota de la licenta sa fie mai mare cu multt fata de nota multi anuala, plus ca fiice si cunostinte sunt angajate la facultate fara a avea cursuri de Doctorat sau sa fie inscrise la Doctorat care conform legii trebuie sa fii.