Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:09 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral TV Alți trei migranți sirieni au fost prinși

ro

17 Nov, 2013 14:12 1846 Marime text
Polițiștii de frontieră constănțeni continuă să se confrunte cu noi cazuri de migrație ilegală. În urma unei acțiuni comune cu autoritățile bulgare, polițiștii de frontieră din Ostrov au reținut un grup de trei persoane de origine siriană care încercau să treacă frontiera de stat a României. În cadrul acțiunii, polițiștii de frontieră din Ostrov au identifinat și reținut pe teritoriul României, la aproximativ 100 de metri de linia de frontieră, un grup de trei persoane, doi adulți și un copil, aceștia deplasându-se pe jos. Persoanele adulte, un bărbat de 33 ani şi o femeie de 29 ani, precum şi minorul în vârstă de 15 ani, au declarat că sunt cetăţeni sirieni şi doreau să ajungă în Germania.

„Cei trei migranți sirieni au trecut frontiera prin zona verde, cu copul de a ajunge în Germania. Asupra lor s-au găsit două pașapoarte valabile și un document de călătorie în limba arabă, aceste documente fiind apoi expertizate. Pe numele celor trei au fost întocmite acte premergătoare pentru săvârșirea infracțiunii de trecere ilegală a frontierei de stat, și pentru că au cerut azil în România au fost predați în custodie Inspectoratului General pentru Imigrări care i-a transportat în centrul de refugiați de la Galați, pentru continuarea demersurilor legale în astfel de cazuri.”, a declarat Marius Niculescu, purtător de cuvânt Garda de Coastă Constanța.
În primele zece luni ale anului 2013, s-au înregistrat 44 de cazuri de încercare de trecere frauduloasă a frontierei de stat a României, fiind capturați 203 migranți, majoritatea sirieni.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii