Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:42 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral Tv Agențiile de turism vor fi obligate să asigure clienții și pachetele turistice în caz de faliment

ro

15 Apr, 2014 15:19 2157 Marime text
Legea a fost adoptată la solicitarea Patronatului Agențiilor de Turism din România. Legea asigurării integrale era necesară datorită numeroaselor cazuri în care unele agenții de turism intrau în faliment, iar clienții nu puteau fi despăgubiți. Asta datorită faptului că în mare parte, asigurările erau realizate pe franciză.
 

“A fost una din solicitările noastre pentru că, pe subiectul franciză, se întâmpla în felul următor – la asigurarea de 50.000 de euro, spre exemplu, o companie plătea proporțional 20% din valoarea asigurării, se asigura la 10.000 de euro în loc de 50.000 de euro. În  caz de  faliment, insolvență, banii erau foarte puțini pentru a despăgubi turiștii.” a declarat Aurelian Marin, președintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism Sud Est.
 
Operatorii din turism au primit bine noua lege. În opinia lor turiștii se vor simți mai în siguranță știind că banii le vor putea reveni, în cazul în care agenția de turism ar intra în faliment.
 
“Este foarte bine ca agențiile de turism să asigure turiștii cu pachetele turistice, pentru că în felul acesta se evită crearea de tensiuni, de presiuni asupra turiștilor. Va genera o stare de confort știind că pachetul lor turistic sau deplasarea este asigurată din punct de vedere financiar.”  a spus Cristian Bărhălescu, operator de turism.
 
În cazul firmelor care aveau deja încheiate asigurări integrale, prețul nu se va mări. În ceea ce privește agențiile mai mici, odată cu intrarea în vigoare a legii vor fi nevoiți să plătească sume mai mari și există riscul ca automat și turiștii să plătească mai mult.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii