Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:03 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral TV Adrian Postelnicu a fost condus pe ultimul drum

ro

27 Sep, 2013 19:03 3298 Marime text
Lacrimi şi o durere de nedescris pentru familia militarului constanţean, ucis în urma unei explozii în Afganistan. Toţi cei care l-au cunoscut şi iubit s-au adunat în jurul sicriului pentru a-i aduce un ultim omagiu. Alături de erou, la Corbu a fost prezent şi Ministrului Apărării Naţionale Mircea Duşa.
 
Militarul Adrian Postelnicu a plecat din casa părinţilor pentru totdeauna. Sfâşiaţi de durere, cei dragi l-au condus pe un drum de pe care nu se va mai întoarce niciodată.
 
Băiatul înalt de care îşi aminteşte cu drag familia nu va mai trece niciodată pragul casei. La 34 de ani a intrat în lumea îngerilor, după ce, aici, pe pământ a ales să lupte în numele ţării.
 
Eroul a fost înmormântat cu onoruri militare în sunet de fanfară iar coșciugul a fost acoperit cu drapelul României. Slujba de înmormantare a fost ţinută de Înalt Prea Sfinţitul Teodosie în prezenţa Ministrului Apărării Naţionale, Mircea Duşa.
 
Tragedia s-a produs duminică seară, în timp ce Adrian Postelnicu și Claudiu Popa, se aflau în misiune de patrulare într-o zonă de conflict din Estul Afganistanului. Unul dintre militari a călcat pe un dispozitiv exploziv, iar deflagrația produsă le-a provocat răni grave. Medicii nu au mai putut face nimic pentru a-i salva. Ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa a semnat ordinele de avansare în grad post mortem a acestora și a propus decorarea celor doi ofițeri post-mortem cu Ordinul Național "Steaua României" în grad de Cavaler, pentru militari, cu însemn de război.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii