Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:17 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral TV A început exploatarea gazelor de șist

ro

09 Oct, 2013 17:12 3390 Marime text
Revoltele oamenilor din ultimele luni nu au fost de ajuns pentru împiedicarea exploatării gazelor de șist. Pe un câmp, la 20 de kilometri de stațiunea Costinești, o armată de oameni a început deja lucrările. Aparatura și cablurile au fost montate, iar localnicii din două sate alăturate se plâng că nu le mai funcționează aparatele și se tem pentru sănătatea lor. Aceștia condamnă autoritățile pentru că nu i-au informat corect despre această exploatare.
Lucrările de exploatare a gazelor de șist au început. Pe un câmp situat între satele Plopeni și General Scărișoreanu au fost montate zeci, chiar sute de geofoane din trei în trei metri. Aceste aparate sunt destinate măsurării undelor seismice. Oamenii din cele două sate spun că ei nu au fost consultați de nimeni, ba mai multe, unii dintre ei ai fost împiedicați să are terenurile agricole respective.
Din păcate, locuitorii din cele două sate nu știu prea multe despre gazele de șist, iar autoritățile nu s-au deranjat să-i informeze corect despre ceea ce se întâmplă pe terenurile lor. Lucrările din sudul județului Constanța sunt desfășurate de un concesionar al companiei Chevron. Zeci de kilometri de teren sunt acum pline de cabluri, cutii de plastic și oameni în salopete care merg cu mașinile și verifică dispozitivele. Însă nimeni nu are niciun punct de vedere referitor la ceea ce se întâmplă acolo.
 
Reporter : Buna ziua! Vrem și noi să vorbim cu cineva de la voi, să ne spuneți despre exploatare.
 
Angajat : Nu suntem noi în măsură să vă spunem.
 
Reporter : Cu cine am putea vorbi? Aveți un șef de echipă?
 
Angajat : Avem, dar momentan este la București.
 
Reprezentanții companiei care se ocupă de gazele de șist din România spun că această exploatare ar putea dura cinci ani.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • maria 11 Oct, 2013 10:42 este inadmisibil ce se petrece in tara noastra ,cand o mana de guvernanti (votati sa ne apere interesele )baga pumnulin gura romanilor,vanzandu-se pe nimic strainilor . Din pacate ,fie ignoranta ,fie teama sau indiferenta noastra le face jocul strainilor . Cum e posibil ca o companie de doi bani ,ca Chevron sa fie lasata sa devasteze tara . Am iesit in strada de fiecare data si am protestat impotriva acestor proiecte ce aduc distrugerea tarii si a mediului . Din pacate si o spun cu durere in suflet suntem prea putini . Indiferenta aceasta o vom plati cu varf si indesat ,vai de orbii ce nu vor sa vada