Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:28 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În Tabăra din Năvodari se promovează ecologia

ro

13 Aug, 2013 13:52 1990 Marime text
Fotbal, întreceri sportive şi multă distracţie pe plaja din Năvodari. Aşa au atras atenţia copiii din Tabără asupra importanţei colectării selective a deşeurilor pentru mediul înconjurător. Peste 200 de copii au animat plaja din Năvodari prin activităţile sportive la care au luat parte. În acest fel, ei au participat la o campanie ce are ca scop promovarea selectării deşeurilor. De aceea, elevii din Tabăra Năvodari s-au împărţit pe echipe, fiecare purtând tricouri în culori diferite: astfel culoarea verde aparţine pubelelor în care trebuie aruncată sticla, culoarea albastră este pentru hârtii, în timp ce culoarea galbenă este pentru obiecte din plastic.
 
“Pentru conştientizarea populaţiei, a copiilor în general, privind selectarea colectivă a deşeurilor. Astăzi nu facem colectare, astăzi doar ne distrăm”, a declarat Lina Coteţ, organizator.
 
Se pare că cei mici ştiu cum să protejeze mediul, dar la fel de bine sunt conştienţi că multe persoane nu sunt încă responsabile cu aceste activităţi. Şi profesorii care au venit cu elevii în Tabăra din Năvodari au salutat această campanie şi sunt de părere că astfel de activităţi ar trebui realizate mai des.
 
“Din punctul meu de vedere ar trebui cât mai multe astfel de activităţi. Copiii sunt amatori, mereu plini de energie şi în acest fel, ceea ce se doreşte va ajunge mai ușor la copii, îi va responsabiliza şi îi va atrage de partea naturii”, a declarat Henorel Olărescu, profesor la Școala Avram Iancu din Covasna.
 
Eforturile şi spiritul competitiv de care au dat dovadă elevii au fost răsplătite pe măsură. Pe lângă materialele informative şi noile informaţii privind colectarea selectivă a deşeurilor, copiii au primit atât diplome de participare cât şi premii în funcţie de rezultatele obţinute la competiţii.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii