Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:26 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Focar de trichineloză la o fermă din judeţul Constanţa!

ro

11 Aug, 2013 14:30 1946 Marime text
La Sinoe, şase persoane au consumat carne de porc infestată. Carnea nu fusese examinată pentru identificarea parazitului cunoscut științific sub denumirea de trichinella spiralis. Astfel, patru persoane au fost deja internate la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Constanţa. Medicii spun că în cazul celor patru persoane, trei bărbaţi şi o femeie, s-a confirmat boala. Doi adulţi, o femeie şi un bărbat, au refuzat internarea.
“E un fermier, ține animale multe și aseară a tăiat un porc, a mâncat toată familia și i-a luat la spital. Nu se știe dacă e din ferma lui sau dacă l-a cumpărat de undeva, pentru că omul se mai ocupă cu negustoria, nu pot să vă spun”, a declarat Nicolae Grameni, primar Mihai Viteazu.
Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa a declanşat o anchetă în acest caz. Autorităţile locale anunţă cu această ocazie toţi deţinătorii de porcine care le sacrifică în gospodărie să se prezinte la medicul veterinar pentru efectuarea examenului trichineloscopic. Consumul de carne de porc neexaminată din punctul de vedere al acestui parazit duce la riscul infestării şi îmbolnăvirii de trichineloză, boală care, nedepistată la timp, poate fi chiar mortală.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii