Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:59 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Audieri în procesul primarului orașului Năvodari, Nicolae Matei (video)

ro

12 Apr, 2013 14:35 2700 Marime text
Fostul şef al IPJ Constanţa, Valentin Burlacu a susţinut în declaraţiile date în faţa judecătorului Tribunalului Constanţa că nu se afla în relaţie de duşmănie cu primarul oraşului Năvodari Nicolae Matei. Totodată, acesta a mărturisit că el a fost cel care i-a adus la cunoştinţă lui Nicolae Matei că ar avea 28 de dosare pe rol, în contextul în care Nicolae Matei îi reproşa că este unealta unor oameni politici influenţi.

În ceea ce priveşte aceste dosare, Valentin Burlacu a recunoscut că nu i-a solicitat niciodată să intervină în nici unul dintre ele. Ba mai mult, Nicolae Matei a declarat că preferă ca aceste dosare să fie analizate de lucrătorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, fără să precizeze Bucureşti sau Constanţa. Astfel, cele 28 de dosare au ajuns la DNA Bucureşti.

Pe parcursul declaraţiilor, Valentin Burlacu s-a contrazis în ceea ce priveşte relaţia cu Nicolae Matei, declarând că era nemulţumit că se înţelegea cu toate autorităţile din judeţ mai puţin cu primarul oraşului Năvodari. Despre acest lucru s-a plâns şi lui Valentin Vrabie, primarul comunei Peştera, cu care se ştie de mai mulţi ani.

Totodată, Valentin Burlacu a apelat la primarul comunei Peştera pentru a-l ajuta să se întâlnească cu Nicolae Matei, lucru confirmat şi de Valentin Vrabie, care este prieten şi cu edilul oraşului Năvodari.

Întâlnirea respectivă a avut loc la sediul firmei lui Nicolae Matei, unde a participat şi Valentin Vrabie. Acesta a declarat că cei doi şi-au făcut reciproc reproşuri. La fel ca şi primarul Nicolae Matei, Valentin Vrabie este de părere că Nicuşor Constantinescu şi Radu Mazăre fac parte din acel grup de interese care urmăresc să-l înlăture pe Nicolae Matei de pe scena politică.

Despre faptul că se dorea înlăturarea lui Nicolae Matei de la Primăria Năvodari a confirmat şi un agent imobiliar, Florin Vasile Baciu, audiat şi el în calitate de martor.

După încheierea declaraţiei, fostul şef al IPJ Constanţa a refuzat să ofere orice fel de declaraţii.

Sala Tribunalului a fost plină de susţinători ai edilului din Năvodari. Mai mult decât atât, o persoană din sală a ieşit după Valentin Burlacu, nemulţumită de situaţia în care se află primarul oraşului Năvodari.

Reporter: Paula Moroi ; Imagine: Victor Nita

Sursa: Tvlitoral.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii