Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:46 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Au rămas fără curent electric

ro

18 Aug, 2013 18:27 2247 Marime text
În plin sezon estival, cu temperaturi ce depășesc 30 de grade, mai mulți abonați din localitatea Năvodari au rămas fără curent electric. După numeroase apeluri la ENEL, în această dimineață, câțiva lucrători au ajuns în zonă pentru a constata defecțiunea, însă au plecat... așa cum au venit, iar oamenii stau în continuare fără curent.
 
Peste 15 clădiri dintr-un cartier de la marginea orașului Năvodari au rămas fără curent electric sâmbătă noapte, în jurul orei 03:00. Printre acestea se numără şi pensiuni, ocupate integral. După numeroase apeluri la serviciul deranjamente, duminică dimineață o echipă ENEL a venit la fața locului, însă niciun locatar nu a primit răspunsuri clare cu privire la sistarea curentului, deși toți abonații sunt la zi cu achitarea facturilor. Potrivit reprezentanților ENEL însă, curentul electric s-a întrerupt din cauza unei defecţiuni la cablu, ale cărui reparaţii trebuie suportate tot de abonați.
ENEL refuză sa înlocuiască acest cablu pe motiv că este o rețea privată.
 
„Mi s-a răspuns că este o rețea privată și că nu-i privește. Atunci când prima clădire a fost construită în această zonă, nu exista decât teren arabil și o clădire [...] deci persoana respectivă a fost obligată să-și facă o rețea, să aducă de la canal până aici cablul de curent electric. Apoi, la această rețea s-au racordat toți vecinii care au mai construit”, a declarat Aurelia Olteanu, abonat.
 
În anul în care a realizat această rețea, familia Olteanu a achiziționat un cablu care să permită abonarea altor 10 locuințe, însă ENEL a dat undă verde pentru conectarea unui număr de 15 gospodării, ceea ce a dus la suprasolicitare și, în cele din urmă, la topirea cablului.
 
„Am fost în organizare de șantier doi ani, și după doi ani am făcut contract ca orice om cu ENEL-ul [...] m-am racordat în anul 2002”, a declarat Nicolae Dumitru, abonat.
 
În acest caz, abonații sunt cei care trebuie să asigure cheltuielile pentru reparații.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii