Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:32 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Afaceristul constănțean, George Bosânceanu, vrea 600.000 euro de la stat (video)

ro

21 Oct, 2012 15:38 3231 Marime text
litoral_tv_sigla.jpgOmul de afaceri George Bosânceanu a dat statul român în judecată pentru că a fost închis fără vină și a câștigat. Acum vrea să ceară despăgubiri de aproximativ 600.000 de euro pentru perioada cât a stat după gratii. Omul de afaceri îl acuză în continuare și pe fostul prefect al Constanței, Claudiu Palaz că i-a demolat ilegal proprietatea și spune că va demonstra acest lucru în instanță.

Afaceristul constănțean, George Bosânceanu a avut frecvent probleme cu legea. În urmă cu 12 ani, un procuror din județul Ialomița l-a trimis în judecată pentru mai multe fapte penale de natură economică. A fost condamnat la 20 de luni după gratii. Ancheta și judecata se pare că nu au fost tocmai corecte. În urma unei sesizări la Consiliul Suprem al Magistraturii s-a dispus să se ia totul de la zero în dosarul respectiv.

Acum se judecă pe latura civilă și cere o mie de euro pentru fiecare zi de stat în închisoare, sumă infimă spune Bosânceanu, pentru ceea ce a îndurat. Următoarea sa mișcare este să îi atace pe cei care i-au pus hotelul la pământ.

Contrar declarațiilor patronului de la Histria, fostul prefect de Constanța se ține ferm pe poziție şi spune că decizia de demolare a fost corectă.

Până una alta, George Bosânceanu s-a apucat să își refacă hotelul, dar în limitele inițiale ale clădirii. Acesta spune că dacă I se dădeau autorizațiile de care avea nevoie, statul ar fi avut de câștigat de pe urma taxelor și impozitelor pe care le-ar fi plătit și nici nu ar fi cheltuit șase miliarde pe demolarea din decembrie 2011.

Reporter: Catalin Schipor ; Imagine: George Dima / Arhiva

Sursa: Tvlitoral.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii