ONG
Asociația Constanța Restart
Locația noastră
str. Panait Moșoiu nr. 32-34, Constanța
Detalii ONG și Implicare
0722 214 290

Hai în ritmul nostru!

Evenimentele noastre

Cel mai bine ne caracterizează rezultatul acțiunilor pe care le-am conceput și realizat împreună cu grupul de voluntari “Trees need people – Constanța Restart”. Dacă vezi în Constanța copaci tineri, protejați cu tutori, legați frumos cu tricolorul pentru a crește drepți pentru generațiile viitoare, să știi că pe acolo am trecut noi, cei care iubim orașul Constanța și Natura!

Copacii furnizează oxigen

Viața umană nu ar putea exista dacă nu ar exista copaci. Un copac cu frunze mature produce într-un an cantitatea de oxigen necesară pentru un număr de 10 persoane. Ceea ce mulți oameni nu-și dau seama este că pădurea acționează ca un filtru uriaș ce curăță aerul pe care îl respirăm.

Protejează împotriva UV

Cancerul de piele este una dintre cele mai frecvente forme de cancer din lume. Copacii reduc expunerea la UV-B cu aproximativ 50%, oferind astfel protecție copiilor pe stradă și în locurile de joacă – unde copiii petrec ore în aer liber.

Aduc oamenii împreună

Plantarea copacilor oferă o oportunitate pentru implicarea și unirea comunității, ceea ce îmbunătățește calitatea vieții în Constanța. Indiferent de cultură, vârstă, gen și ideologie, evenimentele noastre sunt menite să aducă oamenii împreună.

Comunitatea poate împreună să

Planteze

Clădească

Întrețină

Cel ce plantează copaci, iubește pe alții în afară de el însuși.

– T. Fuller

Activități Constanța Restart

8 Octombrie 2022 – Plaja modern
6 Noiembrie 2021 – 170 copaci Ovidius Park
23 Martie 2019 – Plantare copaci Universitatea Ovidius
27 Octombrie 2018 – 100 copaci și tutori
22 Septembrie 2018 – Îngrijit copaci parc Tomis II
18 Aprilie 2018 – Plantat 9 copaci cartier Km5

Descoperă ONG-ul Constanța Restart!

Împreună creștem frumos!

Donează o sumă de bani pentru a ne susține în demersurile noastre ce sunt dovedite ca proiecte ce aduc împreună comunitățile și ce înfrumusețează și renasc zone atât de importante societății noastre! Prin fapte și nu prin vorbe vom dovedi că împreună avem puterea cea mai mare!

Formularul 230

Am pornit această mișcare atunci când am realizat că viitorul copiilor noștri depinde de ceea ce facem noi astăzi și că indiferența și lipsa de implicare din prezent afectează perspectiva unei dezvoltări normale a ceea ce iubesc – copiii și orașul Constanța. Prin muncă, seriozitate și bună-credință, putem schimba – puțin câte puțin – un colț dintr-un parc, o stradă sau un cartier. Putem schimba modul în care copiii percep orașul, îi putem face să îl iubească, să îl îngrijească, să își dorească să locuiască aici, dar și să ducă mai departe ceea ce am început noi.