Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:26 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dobrogea 139 de ani Jurnalista Feri Predescu - „Propunerea mea este ca toată lumea să contribuie la acest proiect iniţiat de colegii de la ZIUA de Constanţa“

ro

24 Nov, 2017 00:00 3545 Marime text
Personalitate: Feri Predescu
Mă numesc Ghiulfer Predescu şi specific acest lucru pentru că eu sunt o dobrogeancă get-beget. Nu sunt venită, ci am moşii şi strămoşii mei, chiar dacă mă numeam Osman, sunt născuţi aici în Dobrogea.
Şi nu e numai despre comunitatea tătărească, dar şi cea elenă sau armenească... cu toţii suntem azi dobrogeni şi consider că v-am acceptaţi pe toţi aici, pe meleagurile noastre.
Încă un amănunt nu lipsit de importanţă este şi acela că bunica mea s-a născut la Istanbul, dar din părinţi născuţi aici, în Dobrogea, care s-au întors pentru că nu au putut sta departe de pământul natal.
 
Revenind la demersul extraordinar iniţiat de ZIUA de Constanţa, în această sală nu cred că există personalitate cu care eu, ca jurnalist, să nu fi venit în contact. Sunt personalităţi care au mare aplecare către cultură şi către istorie, chiar dacă lucrează în domenii diferite, deci propunerea mea este ca toată lumea din această sală şi bineînţeles nu numai dvs. să contribuiţi la acest proiect iniţiat de colegii de la ZIUA de Constanţa, pentru că toată lumea este dornică să afle multe despre istoria, cultura şi civilizaţia locului, a Dobrogei.
 
Iar această bibliotecă virtuală vă oferă posibilitatea ca foarte uşor în zilele noastre să vă puteţi documenta în timp destul de rapid în orice moment veţi avea curiozităţi. De ce să nu recunosc, meseria noastră, a jurnaliştilor, ne oferă această facilitate extraordinară de a pune întrebări. Şi bineînţeles că obţinem răspunsurile, dar de foarte multe ori suntem dornici ca aceste răspunsuri să fie aflate de cât mai multă lume. Că doar suntem în slujba opiniei publice. Prin această bibliotecă virtuală şi prin munca pe care o vom desfăşura în continuare toţi cei din presă, cu ajutorul dvs., vom contribui ca acest proiect să fie aflat în toată Dobrogea şi nu numai. Pentru că România trebuie să afle ce înseamnă Dobrogea, ce înseamnă istoria, ce înseamnă cultura şi civilizaţia acestei zone.
 
Succes colegilor de la ZIUA de Constanţa şi felicitări pentru proiectul extraordinar pe care l-aţi iniţiat!
 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Comentarii








Cele mai recente postari