Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:13 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sezonul 2020 în GT & Prototype Challenge Pilotul constănțean Alex Cascatău, campion atât la general, cât și la clasa CN

ro

09 Nov, 2020 00:00 3919 Marime text
  • Cu o zestre de 141 de puncte, piloții BS Racing by Baticonsult și-au trecut în cont ambele titluri puse la bătaie în acest an.
  • Alex Cascatău a bifat șase curse în 2020, câștigând cinci la categoria sa, CN, iar în trei dintre ele s-a impus și la general.
  • Constănțeanul a învățat din mers atât circuitul Assen, cât și Zandvoort-ul care va găzdui în 2021 Marele Premiu de Formula 1 al Olandei.
 
Valorosul pilot din Constanța Alex Cascatău continuă să atragă aprecieri în Țările de Jos. Ultima sa reușită a fost primul titlu la general obținut într-un campionat din afara României, performanță care se adaugă celui cucerit la categoria CN, tot în acest sezon.
 
După cum se arată într-un comunicat remis de agenția West Competition Racing Promotion, un sezon de debut dominant de la un capăt la celălat i-a asigurat lui Cascatău și coechipierului său, luxemburghez Alain Berg, titlul în ierarhia generală a GT & Prototype Challenge, unul dintre cele mai cunoscute campionate naționale din Europa. ”Mulțumită unei zestre de 141 de puncte, piloții BS Racing by Baticonsult și-au trecut în cont ambele titluri puse la bătaie în acest an și asta deși ultima rundă a stagiunii, cea cu numărul patru, a fost anulată”, potrivit sursei citate.
Clasamentul în GT & Prototype Challenge 2020 a fost: 1. Alex Cascatău & Alain Berg (BS Racing by Baticonsult - Norma M20 FC) - 141p, 2. Tim Joosen (Deldiche Racing - Norma M20 FCT) - 63p, 3. Dominik Dierkes (Revolution Cars - Revolution)- 48 p.
 

A avut mereu ritmul superior față de adversari

 
”În primul rând vreau să le mulțumesc celor care au făcut posibil acest sezon - Baticonsult, sponsorul nostru principal, Alain fiindcă m-a ales să-i fiu coechipier în această aventură, Motul România fiindcă ne-a oferit lubrifianții necesari dar și echipei. Deși a fost un an ciudat pentru toată lumea și grilele de start au fost mai slab populate din cauza pandemiei, cred că am fost în stare să demonstrez că am avut mereu ritmul superior față de adversari. Nu am putut avea un program mai extins de teste, iar ambele circuite pe care am câștigat în acest an au fost noi pentru mine, și am fost nevoit să învăț repede și în condiții dificile”, a declarat Alex Cascatău.
 

La anul, vor să ia startul într-un campionat european

 
Acesta a precizat că au început deja să se pregătească pentru 2021, el urmând a rămâne alături de BS Racing by Baticonsult pentru a progresa la un nivel și mai înalt. ”Vrem să luăm startul într-un campionat european la anul. Le mulțumesc de asemenea familiei, prietenilor, dar și tuturor celor care m-au susținut de la distanță", a mai spus pilotul din Constanța.
 

Etalon în materie de viteză pură

 
Campion al categoriei A2 în Romanian Endurance Series anul trecut, Alex Cascatău a bifat șase curse în 2020. Dintre acestea, cinci a câștigat la categoria sa, CN, iar în trei dintre ele s-a impus și la general. ”Românul a fost și etalonul în materie de viteză pură, obținând pole position-ul de fiecare dată la categoria sa, iar de patru ori timpii săi fiind îndeajuns de buni pentru a pune Norma M20 FC a echipei BS Racing by Baticonsult pe prima poziție a grilei combinate”, se menționează în comunicatul agenției West Competition Racing Promotion.
 

A învățat din mers Assen și Zandvoort
 

Adus de Alain Berg (campionul en-titre al GT & Prototype Challenge, după ce a dominat la rândul său categoria SR3 anul trecut), Cascatău a învățat din mers atât circuitul Assen, cunoscut ca și „Catedrala” motociclismului viteză, cât și Zandvoort-ul care va găzdui în 2021 Marele Premiu de Formula 1 al Olandei. Constănțeanul a avut adesea puțin timp la dispoziție pentru a se acomoda cu noile trasee și aceasta în condițiile în care a plouat de aproape fiecare dată când Alex a ieșit pe traseu.
 

Și modelul Radical SR3 RSX s-a luptat la victorie

 
Singurul rival la titlu al cuplului Cascatău / Berg, Tim Joosen,  a ratat etapa a treia a sezonului, disputată luna trecută la Zandvoort, irosind astfel orice șansă de a se mai lupta la titlul categoriei CN. Reprezentant al Deldiche Racing, Joosen a învins în cursa a patra a sezonului - anume manșa a doua a etapei secunde - după ce Norma echipei BS Racing by Baticonsult a întâmpinat probleme tehnice. Acestea au forțat echipa să se prezinte la Zandvoort cu un Radical SR3 RSX, model mult mai lent, dar care tot s-a luptat la victoria la general în ambele manșe.
 

Finala sezonului 2020, anulată

 
Din pricina situației complicate cauzate de pandemia de Covid-19, finala sezonului 2020, care ar fi trebuit să aibă loc pe 7 noiembrie, la Zolder, în Belgia, a fost anulată. Anunțul a făcut oficială calitatea de campion al sezonului 2020 obținută de Alex Cascatău și, totodată, a dat startul pregătirilor pentru 2021.
 

Al treilea în cursa virtuală de la Zolder

 
Impulsionată de încă un sezon încununat cu succese pe toată linia, BS Racing by Baticonsult își dorește să țintească și mai sus la anul, în plan fiind chiar și câteva întreceri în afara Benelux-ului, poate chiar cu mașini mai rapide decât actuala Norma de categorie CN de 260 de cai putere. ”Până atunci, însă, Cascatău se menține în formă cu ajutorul întrecerilor din lumea vituală, constănțeanul terminând pe poziția a treia în cursa virtuală de 24 de ore de la Zolder. Tot în materie de sim racing, Cascatău s-a impus și în ultima cursă a sezonului al șaselea din Racing League Romania”, se punctează în comunicatul agenției West Competition Racing Promotion.
 
În secțiunea Galerie Foto a acestui articol, găsiți mai multe imagini cu Alex Cascatău.
 
Credit foto: Federico Vecchio
 
Citește și:

A cucerit Olanda Pilotul constănțean Alex Cascatău, campionul categoriei CN a Supercar Challenge
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii