Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:19 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Metamorfoza unui vis

ro

07 Jun, 2018 00:00 3228 Marime text


Timp de mai bine de trei decenii, Anaid Tavitian a slujit cu discreţie, dar mai ales dăruire şi vocaţie, teatrul constănţean, constituind, la ora actuală, un preţios depozitar viu al celor mai importante momente din istoria teatrului profesionist la mal de Mare Neagră.

Tocmai de aceea, în 2011, când lansa cartea „Metamorfoza unui vis”, apărută la Editura Ex Ponto, constănţenii au primit cu bucurie monografia unei instituţii simbol a Constanţei - Teatrul de păpuşi. 

Cele peste 230 de pagini cuprind numeroase biografii ale actorilor-magicieni care şi-au pus amprenta asupra destinului acestui teatru, începând chiar cu întemeietorii săi - Claudiu Cristescu şi soţia acestuia, Lucia Trotonghi Cristescu, şi continuând cu regizori, scenografi, actori şi mai apoi cu repertoriul, distincţii ori participări la festivaluri. 

Iar la finalul cărţii găsim o bogată ilustrare a spectacolelor, fie că vorbim de „Micul Muck”, „Scufiţa Roşie”, „Ursuleţii veseli”, „Artiştii pădurii”, „Spărgătorul de nuci”, „Vrăjitorul din Oz”, sau de „Trenuleţul fermecat”, „Fram, ursul polar”, „O fetiţă caută un cântec” şi de multe, multe altele.

Galerie foto:



Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Comentarii








Cele mai recente postari