Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:47 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Unitate în diversitate pe pământ dobrogean“ Ziua Dobrogei sărbătorită de elevii și profesorii Liceului Teoretic „G.Călinescu” Constanța (GALERIE FOTO)

ro

15 Nov, 2022 13:33 2414 Marime text
Ziua Dobrogei. Foto: Liceul G Călinescu ConstanțaLuni, 14 noiembrie 2022, Ziua Națională a Dobrogei a fost sărbătorită cu mare bucurie de elevii și profesorii Liceului Teoretic ,,G.Călinescu” Constanța.

Potrivit reprezentanților Liceului G Călinescu Constanța, în cadrul Proiectului județean ,,Unitate și diversitate pe pământ românesc” coordonat de prof. Paula Iordan, au debutat activitățile științifice și cultural artistice prilejuite de sărbătoarea Dobrogei.

La simpozionul ,,Unitate în diversitate pe pământ dobrogean”, unde s-au înscris peste 70 de elevi și profesori din întreaga țară au fost prezentate materiale referitoare la istoria Dobrogei (profesor Paula Iordan), structura etnică a acesteia (elev Cotan Fabian), rezervațiile naturale ale zonei (profesor Daniela Dicianu), precum și fotografii inedite din colecția personală a unui elev pasionat de istorie, Chirilov Eduard.

De asemenea, nu putea lipsi diversitatea culinară dobrogeană prezentată de elevii și părinții acestora, prin care s-au evidențiat obiceiurile și tradițiile specifice fiecărei etnii.

„Atmosfera de sărbătoare a fost întregită de un program cultural artistic în care elevii liceului și ansamblurile invitate au oferit momente pline de entuziasm datorită momentelor prezentate. Programul cultural artistic a debutat cu momentele în care elevii clasei a VI-a au prezentat etniile care locuiesc în Dobrogea (profesor coordonator Elena-Ramona Fotu) și a continuat cu cele de recitare de poezie tătărască (prof. coordonator Emel Derviș) și cele de intrepretare muzicală ale elevilor Cristian Bogdan, Oprișan Miruna Maria, Boz Beatrice. Entuziasmul și bucuria au fost aduse de dansurile tradiționale românești, coordonate de doamna profesoară Camelia Giuran, care s-au armonizat cu cele turco-tătărești (profesor coordonator Adel Velula), macedonene (profesor coordonator Elena-Ramona Fotu), romani, (profesor coordonator Daniela Ileana Grigore), grecești (ansamblul Astras - profesor coordonator Daniela Stoian) și cele ale ansamblului Vanghilizmo Group al comunității armânești.
Suntem mândri că suntem dobrogeni și  urăm  ,,La mulți ani!” Dobrogei“ - au mai precizat reprezentanții Liceului G Călinescu Constanța.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii