Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:54 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Va decide forma de moment“ Rugbyștii de la Tomitanii Constanța, optimiști înaintea duelului cu SCM Timișoara (galerie foto)

ro

27 Aug, 2020 00:00 3772 Marime text
  • Partida Tomitanii - SCM Timișoara, se joacă sâmbătă, 29 august, de la ora 15.30, la Brașov.
  • În mai 2019, în SuperLigă, Tomitanii (nou promovată) au obținut un punct din meciul cu Timișoara (care era campioana en-titre).
  • În noiembrie 2019 în schimb, Timișoara a câștigat cu 111-0 disputa din Cupa României. 
 
SuperLiga, primul eșalon valoric al rugby-ului românesc, se reia în acest week-end, după aproape zece luni de pauză, din pricina pandemiei de coronavirus. Timp de două zile, se vor disputa meciurile de baraj pentru calificarea în semifinale, într-una dintre partide evoluând și Tomitanii Constanța, reprezentanta județului Constanța în întrecere.

Pe stadionul Noua din Brașov, sâmbătă, 29 august, de la ora 15.30, se dispută partida Tomitanii - SCM Timișoara, iar duminică, 30 august, de la aceeași oră, a fost programată confruntarea U Cluj - CS Dinamo București. Ambele partide vor fi transmise în direct pe TVR 1. CSA Steaua București și CSM Știința Baia Mare sunt calificate direct în penultimul act al competiției, grație locului ocupat în clasament. În dimineața zilei de miercuri, 26 august, lotul Tomitanilor, întreg staff-ul și personalul clubului au efectuat testul Covid-19, la Spitalul Județean Constanța, cu sprijinul ACS Rugby Team, întrucât în cadrul finanțării de la bugetul local nu au fost alocați bani pentru test. Conform lui Cristian Cojocaru, președintele clubului Tomitanii, toate rezultatele au fost negative..

„Se poate întâmpla orice“

„Este un meci foarte important, iar șansele sunt egale. Ambele echipe își propun victoria. Sperăm să facem un meci bun și, chiar dacă pare greu de crezut, mergem să câștigăm. Ultimele două rezultate ale noastre contra Timișoarei au fost diametral opuse, astfel că se poate întâmpla orice. Va decide forma de moment“, a declarat Cristian Cojocaru. Acesta face referire la partidele (jucate pe litoral) Tomitanii - Timișoara 25-26 (3-14), din mai 2019, contând pentru etapa a 13-a a sezonului regulat din acea ediție a SuperLigii, și Tomitanii - Timișoara  0-111 (0-54), din noiembrie 2019, din etapa a șasea (ultima) din grupa A a Cupei României. În prima confruntare, Tomitanii, nou promovată atunci în Superligă, i-a făcut zile grele campioanei en-titre a României. Graţie unei evoluţii foarte bune, jucătorii de pe litoral s-au ales cu un punct din acea confruntare, fiind aproape de o victorie istorică. În plus, sud-africanul Samuel Jay Swanepoel, de la Tomitanii, a primit titlul de jucător al meciului, iar apoi a fost desemnat cel mai bun din etapă! 

Vlăduț Burduja, debut la 18 ani

„Abordăm confruntarea din weekend cu un lot tânăr, de perspectivă, media de vârstă fiind de 22,3 ani. Va fi titularizat inclusiv Vlăduț Burduja, care are 18 ani și o lună și care va deveni cel mai tânăr debutant din istoria competiției. Cu el și cu Andrei Cabason (19 ani), vom avea vom avea cea mai tânără linie a II-a din întrecere. Bugetul clubului nostru pentru sezonul 2020/2021 a fost aprobat în cadrul ședinței de Consiliu Local. Acesta este micșorat față de ediția trecută, dar important e că există finanțare, deci sunt bani pentru continuitate“, a mai spus Cristian Cojocaru. Ca un preambul al partidei Tomitanii - Timișoara, miercuri, la Năvodari, echipa de copii a Tomitanilor a susținut un meci cu picii de la CS Năvodari. „A fost o acțiune foarte bună. Partida s-a încheiat la egalitate)“, a menționat Cristian Cojocaru.     

Sursa foto 1 (cu rol ilustrativ): ZIUA de Constanța; galerie: Facebook (Cristian Cojocaru) 

Citește și:

Rugbyștii de la Tomitanii Constanța așteaptă reluarea SuperLigii Cristian Cojocaru - „Vom avea cea mai tânără linie a II-a din campionat“

Cupa României Ploaie de eseuri! Rugbyștii de la Tomitanii, înfrângere usturătoare la Constanța cu Timișoara Saracens (galerie foto)

Tomitanii, la un pas de victorie contra campioanei! „Ar fi fost un succes istoric. Am arătat că, la Constanţa, rugby-ul are resurse“

 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii