Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:25 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Unirea Constanța, debut în Liga a 2-a Reprezintă județul, joacă la Techirghiol, dar inima îi bate pentru Mangalia

ro

30 Jul, 2021 00:00 7679 Marime text

 
 
  • Unirea Constanța este antrenată de Ianis Zicu, iar în staff-urile grupării, dar și în lotul de jucători se află mai mulți oficiali, antrenori, respectiv fotbaliști care au activat în anii trecuți la Farul Constanța, în eșalonul secund.
  • În primul meci din noul sezon, echipa de pe litoral întâlnește în deplasare Concordia Chiajna.
  • Pentru început, Unirea Constanța își va susține meciurile de pe teren propriu la Techirghiol, existând perspectiva mutării apoi la Mangalia.
 
Reprezentanta județului Constanța în Liga a 2-a de fotbal, AFC Unirea Constanța (noua denumire a AFC Farul Constanța), debutează sâmbătă, 31 iulie, în ediția 2021/2022 de campionat. Formația pregătită de Ianis Zicu întâlnește în deplasare Concordia Chiajna, meciul începând la ora 11.00.
 
Clubul îl are ca președinte pe Altay Nuredin, iar în staff-urile grupării, dar și în lotul de jucători se află mai mulți oficiali, antrenori, respectiv fotbaliști care au activat în anii trecuți la Farul Constanța, în eșalonul secund. Astfel, director sportiv este George Galamaz, delegat - Bogdan Alesandru, iar Ianis Zicu îl are ca secund tot pe Daniel Florea. Ca antrenor de portari va activa George Bordeanu. Pentru început, Unirea Constanța își va susține meciurile de pe teren propriu la Techirghiol, existând perspectiva mutării apoi la Mangalia. Sigla clubului cuprinde, pe fond alb-albastru, doi delfini și o minge de fotbal. „Am încredere în Ianis Zicu și în lotul de jucători că vom reuși lucruri frumoase în noul campionat“, a declarat Altay Nuredin, pentru ZIUA de Constanța.

     
Autocare pentru suporteri

 
Pe pagina de Facebook a Unirii Constanța s-a anunțat că, pentru meciul de la Chiajna, clubul le pune la dispoziție suporterilor din Mangalia două autocare pentru deplasare. „Reprezentăm județul Constanța, vom juca meciurile de pe teren propriu pe cocheta arenă de la Techirghiol, dar inima noastră bate pentru Mangalia. Vrem să reprezentăm cu cinste orașul și fanii din Mangalia și din toată partea de Sud a Litoralului! Sâmbătă, jucăm la Chiajna primul meci din sezonul Ligii a 2-a și îi așteptăm pe iubitorii fotbalului din Mangalia să vină alături de echipă! Clubul nostru pune la dispoziție două autocare, care vor pleca spre Chiajna de la Gara din Mangalia, sâmbătă, de la ora 6.00! Toți cei care vor să vină la meci trebuie să fie vaccinați sau să aibă test negativ Covid făcut cu maxim 48 de ore înainte de meci. Cu sprijinul suporterilor, echipa noastră va lupta pentru prima victorie. Hai, Unirea!“, este mesajul clubului.  

 
Cantonament și amicale

 
Lotul Unirii Constanța a desfășurat și un cantonament montan, la Poiana Brașov, iar în perioada de pregătire echipa de pe litoral a disputat patru meciuri amicale: 0-2 cu Unirea Slobozia (Liga a 2-a), 4-0 și 6-0 cu Olimpic Zărnești (Liga a 4-a Brașov) și 0-3 cu CSA Steaua București (Liga a 2-a). „Suntem Fotbal Club Unirea Constanța! Un club care evoluează în Liga a 2-a! O echipă nouă a județului Constanța, care vrea să facă performanță și să aducă din nou la stadion locuitorii din zona de sud a litoralului constănțean, care nu au mai avut de foarte mulți ani o echipă în a doua ligă a fotbalului românesc! Ne propunem să facem performanță la cel mai înalt nivel și să reprezentăm cu mândrie din punct de vedere sportiv județul Constanța! Obiectivul nostru este să ne bucurăm de fotbal împreună. Hai Unirea!“, se arată în prezentarea de pe Facebook a clubului.

 
Lotul de jucători

 
Lotul de jucători cu care pleacă la drum în campionat Unirea Constanța este format din: portari - Iulian Anca-Trip (26 de ani), Nicușor Grecu (29 de ani), Silviu Alexandru Costache (21 de ani); fundași - Ionuț Ursu (32 de ani), Marius Leca (21 de ani), Iulian Carabela (25 de ani), Darius Mureșan (19 ani), Robert Băjan (25 de ani), Alexandru Nicola (24 de ani); mijlocași - Liviu Mihai (33 de ani), Ionuț Cioinac (30 de ani), Ion Cărăruș (25 de ani), Robert Căruță (25 de ani), Casian Anghel (22 de ani); atacanți - Andrei Banyoi (19 ani), Ilie Damașcan (25 de ani), Cosmin Zamfir (22 de ani), Adrian Perenyi (17 ani), Robert Jerdea (17 ani), Dragoș Grigore (20 de ani), Andreas Cătălin Chirițoiu (17 ani).   

 
Primul meci acasă, cu FC Hermannstadt

 
În sezonul regular, Unirea Constanța va evolua după următorul program:
 
  1. cu Concordia Chiajna (în deplasare)
  2. cu FC Hermannstadt (acasă)
  3. cu U Cluj (d)
  4. cu SSU Poli Timișoara (a)
  5. cu FC Buzău (d)
  6. cu Dunărea Călărași (d)
  7. cu Poli Iași (a)
  8. cu Metaloglobus București (d)
  9. cu Csikszereda Miercurea Ciuc (a)
  10. cu Viitorul Pandurii Tg. Jiu (d)
  11. cu Dacia Unirea Brăila (a)
  12. cu Unirea Slobozia (d)
  13. cu Ripensia Timișoara (a)
  14. cu Unirea Dej (d)
  15. cu CSC Șelimbăr (a)
  16. cu FC Brașov Steagul Renaște (d)
  17. cu CSA Steaua (a)
  18. cu Astra (d)
  19. cu ACS Petrolul 52 (a).  
 
Sistem cu play-off și play-out

 
După cum se arată pe site-ul oficial al Federației Române de Fotbal, în ediția 2021/2022, cele 20 de echipe participante vor juca în următorul sistem competițional:
  • Echipele participante vor juca fiecare cu fiecare o singură dată în sezonul regular, urmând ca apoi să fie repartizate, pe baza clasamentului, în cea de-a doua fază a competiției, play-off sau play-out.
  • Primele 6 clasate la finalul sezonului regular își vor disputa locurile de promovare într-un play-off. De această dată, partidele se vor juca tur-retur, rezultând astfel încă 10 meciuri pentru fiecare formaţie.
  • La finalul play-off-ului, primele două clasate vor promova direct în Liga 1, în timp ce ocupantele locurilor 3 și 4 vor disputa un meci de baraj cu locurile 8 și 7 din play-out-ul Ligii 1.
  • Echipele de pe locurile 7-20 la finalul sezonului regular vor fi repartizate în două serii de play-out, disputând doar un tur de 7 etape, care va asigura încă şase meciuri pentru fiecare echipă.
Programul rundei inaugurale este:

Sâmbătă, 31 iulie, de la ora 11.00
 
Ripensia Timișoara - Dunărea Călărași
Unirea Dej - Unirea Slobozia
CSC Șelimbăr - Dacia Unirea Brăila
Astra - Metaloglobus
Petrolul - Poli Iași
Concordia Chiajna - Unirea Constanța

Sâmbătă, 31 iulie, de la ora 13.30

FC Hermannstadt - FC Buzău

Duminică, 1 august, de la ora 12.00

FC Brașov Steagul Renaște - Viitorul Pandurii Tg. Jiu

Marți, 3 august, de la ora 18.00

U Cluj - SSU Poli Timișoara.

Miercuri, 4 august, de la ora 20.30
 
CSA Steaua - Csikszereda Miercurea Ciuc
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (Unirea Constanța)
 
Citește și:
 
Schimbarea denumirii AFC Farul Constanța în AFC Unirea Constanța, aprobată
 
Unirea Constanța, eșec în meciul cu CSA Steaua București
  
Unirea Constanța și-a aflat programul din noul sezon al Ligii a 2-a (document)
 
Fotbal Club Unirea Constanța se prezintă suporterilor. Ce cuprinde sigla clubului
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii